Ismerjük meg a jobb agyféltekés rajzolást!

Author: | Posted in Oktatás, Szórakozás No comments

Sokan hallottak és olvastak már arról, hogy rengeteg helyen lehet jelentkezni jobb agyféltekés rajztanfolyamokra. Ezeken az órákon bizony azok is remek portrékat alkothatnak, akik eddig csak pálcikaembereket voltak képesek megrajzolni. A bejegyzésünkben most eláruljuk, hogy mi ennek a titka!

Az agyunk az, ami irányítja a testünket, gondolkodásunkat és koordinálja a mozgásunkat is.

Az agy segítségével tudunk reagálni a környezetünkben bekövetkezett változásokra, szinte másodpercek töredéke alatt. Majd rendszerezzük a tapasztalatokat és levonjuk a következtetéseket. Ezek a dolgok vannak segítésünkre a döntéseink meghozatalában is. Tehát a testünk ezen szerve rendkívül bonyolult műveletekre képes, még talán olyanokra is, amelyeket még tudományos oldalról sem fedeztek fel.

Mindenesetre egy kis odafigyeléssel, tanulással ki lehet használni az agyunkban rejlő lehetőségeket. Ebből adódik, hogy például a profi mestermű nem feltétlen a tehetségen múlik.

Mi a lényege a jobb agyféltekés rajztanfolyamoknak?

Tévedés, ha azt gondoljuk, hogy itt rajzolni tanulunk meg, a módszer leginkább a látásmódunkra van a legnagyobb hatással. Elsajátíthatjuk, hogy a fejünkben minek kell történnie, mire figyeljünk és koncentráljunk az adott pillanatban.

Vegyünk egy példát!

Ha egy tárgynak meghatározó szerepe van az életünkben, azt minden oldalról megvizsgáltuk már, ezért minden bizonnyal elég jól ismerjük külalakra. A jobb agyféltekés rajzolásnak is ez a lényege, hogy a nézőpontunkat folyamatosan váltogassuk, így valósághűen leszünk képesek az ábrázolásra. Ezáltal még a legapróbb részletet is észre vesszük majd, amire azt hinnénk, hogy alapesetben nem vagyunk képesek.

A jobb agyféltekés rajzolás azt a látásmódot teszi lehetővé, hogy egy képen több ábrát is érzékel az agyunk. Ha képesek vagyunk ennyire sokoldalúan látni a dolgokat, akkor lényegesen részletesebben jelenítjük majd meg a papíron is. Ebből adódik, hogy a nézőpontunkat mindig váltogatnunk szükséges alkotás közben.

Az agyunk a tanfolyam során elemezni fogja azokat a részleteket is, amelyek értelmetlennek tűnnek, így ezek is rá fognak kerülni a papírra.

Olvassa el egy korábbi bejegyzésünket is, amelyből megtudhatja, hogy milyen napjainkban egy modern könyvespolc.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.