Milyen egy modern könyvespolc?

Author: | Posted in Otthon No comments

A könyvek szerelmeseinek elengedhetetlen egy gyönyörű, mutatós könyvespolc, ahol a könyveket szépen és rendezetten tárolhatják. A fából készült darabok még most is rendkívül felkapottak, ám a modernebb kialakítású otthonokba egyre több helyen figyelhetünk meg egyedi stílusjegyekkel kialakított szerkezetűeket.

Ezek a könyvespolcok leginkább azért különlegesek, mert formájukat tekintve meglehetősen izgalmasak, ugyanakkor letisztultak, inkább a minimalista stílust képviselik. A könyvespolcot tehetjük a nappaliba, előszobába vagy akár egy külön helyiségben saját könyvtárunk is lehet. Vannak, akik a lépcső alatti területet alakítják ki a könyvek tárolására, de érdemes szemügyre venni a lakás kihasználatlan területeit, sarkait is, hiszen még egy aprócska szobában is lehet helyet találni a könyvespolcunknak. Az ajtó köré kiépített könyvespolcok is dizájnosak és elegáns megjelenést biztosítanak.

Vásárlásnál mindenképp vegyük figyelembe, hogy nagyjából mennyi könyvet szeretnénk rajta tárolni. Mivel a könyvek eléggé nehezek, ezért fontos a polc stabilitása. A lebegő polcok a könyvek esetében nem jöhetnek szóba, igyekezzünk olyat választani, amelynek van oldala és hátfala is. A falba süllyesztett polcrendszer is rendkívül ötletes megoldás, jóval tágasabbnak tűnik tőle a terület. Ha sok könyvünk van, célszerű egy egész falat beborító polcszerkezetet kialakítani, ami nem csak praktikus, de kellően hangulatos is.

Milyen színű legyen a könyvespolc?

A modern könyvespolcoknál nem alkalmazzák a barna színt, mivel az a fa anyagára emlékeztet. Inkább a világosabb színek a közkedveltek, de a fekete szín kombinációja egy halványabbal is jó választás.

Ma már számtalan bútor webáruház is kínál különlegesebbnél-különlegesebb könyvespolcokat, de okvetlen vegyük figyelembe otthonunk stílusát, illetve hogy passzoljon a többi bútordarabbal is, és úgy rendezzük el a könyveket, hogy ne legyenek zsúfoltak, mert az rontja az összképet. A még szebb látvány érdekében a polc bizonyos részeire ne is könyveket tegyünk, hanem inkább dísztárgyakat vagy fotókat.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.