A puha mézeskalács titka!

Author: | Posted in Gasztronómia, ünnep No comments

Karácsonykor minden háziasszony igyekszik kihozni magából a maximumot és különleges ételeket, süteményeket varázsolnak az asztalra, hogy elkápráztassák családjukat. A sütést a gyerekek is imádják, ami egyébként is szuper ötlet egy közös program gyanánt. Karácsonykor nem maradhat ki, hogy a mézeskalács illata belepje a házat, többen viszont nem mernek neki veselkedni a feladatnak, mert attól tartanak, hogy a süti nem puhul meg és kemény marad. Most eláruljuk, hogy mi is az igazán puha, omlós mézeskalács titka!

A puha mézeskalács titka

Ne kísérletezz, inkább fogadd meg tanácsainkat!

Garantált, hogy tippjeinkkel és receptünkkel a mézeskalács nem lesz száraz, hanem puha és omlós lesz, amit bátran a vendégek elé is kitehetsz. Fontos, hogy ne kényszerből akard elkészíteni, add bele szívedet és lelkedet. Amikor majd beleharapsz az első falatba eszedbe fog jutni az érzés, hogy milyen jó móka volt együtt összeállítani a gyerkőcökkel.

A titok, hogy kevesebb mézet és cukrot tegyél a tésztába és több zsiradékot, hiszen a cukor keményíti a tésztát. Rengetegen ott rontják el, hogy túlsütik a mézeskalácsot, pedig nagyon rövid idő alatt eléri a kívánt állagot a sütőben. 180 fokon 5-10 perc alatt teljesen és tökéletesen elkészül. A páratartalomnak is nagy a szerepe, ha száraz a levegő a tészta is nagyobb eséllyel szárad ki.

Amennyiben betartod a leírtakat, biztos lehetsz benne, hogy nagyon finom mézeskalácsokat kapsz majd, amelyeket a gyerekekkel együtt ki is dekorálhattok színes vagy fehér cukormázzal!

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.