Készülődjünk: mindjárt kezdődik az Ádvent!

Author: | Posted in ünnep No comments

Hamarosan ideérkezik az év egyik legszebb időszaka az Ádvent. Ha igazán tartalmasan és ünnepélyes hangulatban szeretnénk eltölteni ezt a néhány hetet, akkor érdemes már most elkezdenünk készülődni. Sütés- főzés, vásárlás, ajándék készítés, utazás, díszítés, bizony nagyon sok időbe telik. Így hát ha semmiről sem akarunk lemaradni, akkor már most tennünk kell. Ezen kívül szükségünk lesz egy jó tervre is!

Hogyan is kezdjük el?

Könnyű helyzetben vagyunk, hiszen az üzletek polcai már ilyenkor is roskadoznak a szebbnél- szebb Karácsonyt idéző tárgyak alatt. Csillogó díszek, gömbök, csengők és persze a csodálatosan villogó égők, a gyönyörű matricák, jellegzetes illatú és egyedien díszített gyertyák valamint az asztalterítők és az ajtódíszek is várnak. Tehát már most érdemes sétálgatnod, nézelődnöd és kiválasztanod a legjobban tetsző holmikat.

Persze az élelmiszer üzletekben is ott vannak a jellegzetes karácsonyi finomságok. Mézes sütemények, csokoládék és a szaloncukrok, a csokoládé télapók, szarvas figurák is megérkeztek. Akár meg is kóstolhatunk néhány új finomságot.

Ádventkor több településen is szerveznek vásárokat. A városok is csodálatosan ragyognak, a forralt bor, frissen sült ételek és a jellegzetes sütemények sem hiányozhatnak. Szinte minden utazási iroda szervez valamilyen kirándulást Ádventkor. Egy- négy napos utakat ajánlanak. Hatalmas a választék ezért már most érdemes elolvasni a szuper ajánlatokat.

Az ünnepi menüt is megtervezheted, kipróbálhatsz valami újabb finomságot. Megnézheted egy másik ország tradícióit. Ott van például Olaszország. A Panettone a legismertebb karácsonyi desszert. Az aszalt gyümölcsök és a citrushéj teszi igazán egyedivé ezt a finomságot. Egyszerűen elkészíthető, rendkívül tápláló.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.