Mi a különbség a toner és a tintapatron között?

Author: | Posted in Egyéb No comments

A gyártók ma már rengeteg típusú nyomtatót piacra dobtak, de sokszor nagy dilemma, hogy tintasugarasat vagy inkább lézernyomtatót válasszunk. Mindegyiknek meg vannak a maga előnyei és hátrányai, a lényeg, hogy lehetőleg minőségi készüléket válasszunk. A multifunkciós tintasugaras berendezésekkel nyomtathatunk fekete-fehér vagy akár színes dokumentumokat is, továbbá szkennelhetünk, fénymásolhatunk és fényképeket is előhívhatunk. Hátránya a tintasugaras nyomtatóval történő nyomtatásnak, hogy lassú és magas az üzemeltetési költsége. Lézernyomtatót inkább cégek választanak, ugyanis gyors a nyomtatási sebessége és költséghatékony. A tintasugaras nyomtatóba patron beszerzése szükséges, a lézernyomtató pedig tonerrel működik.

A tonerkazettába nem szárad be a por.

Különbségek a toner és a tintapatron között…

A tintapatronok lényegesen olcsóbbak a tonerkazettáknál, ám kapacitásban sokkal gyengébbek. A patronok kicsik és nem tartalmaznak jelentős mennyiségű tintát. Az egyszerűbb tintapatronok 200-300 oldal kinyomtatására alkalmasak. A tintapatronokat újra lehet tölteni, kivételt képez ez alól az Epson. Az utángyártott patronok olcsóbbak, akár 80%-al kevesebbe kerülhetnek, mint az eredeti változatuk. Kihasználatlanság esetében a tinta könnyen beleszáradhat a patronba, ilyenkor újat kell vásárolnunk. A beszáradás elkerülése érdekében célszerű heti egy tesztnyomtatást végeznünk, ezzel a készülék élettartamát is növelhetjük.

A tonerkazetták drágábbak a patronoknál és nagyobb festékmennyiség található bennük por formájában. Típustól függ, hogy pontosan hány oldalt lehet velük kinyomtatni, ez a szám lehet 1000 vagy 30 000 is. A tonerkazetták is újratölthetőek, de ebben az esetben a chip cseréjét is el kell végezni, ami a felületén található. Óriási előnye a tonerkazettának, hogy a por nem szárad bele, így akkor sem kell aggódnunk, ha hetekig nem használjuk a lézernyomtatót.

Toner és egyéb nyomtatókellékek online is beszerezhetőek, de figyeljünk arra, hogy megbízható márkára essen a választásunk.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.