Fantasztikus mozifilmek!

Author: | Posted in Egyéb, Kultúra No comments

Elérkezett az ősz, újra fantasztikus filmekkel várnak bennünket a mozik. Világsztárok ismét segítenek kikapcsolódni, feltöltődni, és az emberiséget érintő mély témákról egy kicsit elgondolkodni. Krimik, drámák, komédiák, akció és történelmi filmek is lesznek idén ősszel. De még vetítik a nyáron bemutatott sikeres filmeket a Mission Impossible: Utóhatást és az Escobar-t.

Filmek, amiket nem lehet kihagyni…

A Végállomás: Esküvő című romantikus komédia biztosan igazi kikapcsolódás lesz. A film főszereplői Keanu Reeves és Winona Rider. A helyszín egy csodálatos szépségű kaliforniai borászat. A történet vidám és ünnepélyes hiszen egy esküvőről szól. Sőt a filmben az erőteljes érzelmek is jelen vannak.
A két főszereplő első alkalommal egy esküvőn találkozik egymással. Rendkívül ellenszenvesek és utálják önmagukat, egymást és az esküvőt is. Így hát nem is tudnak osztozni az ifjú pár örömeiben, nem is tudnak felhőtlenül táncolni, iszogatni. Magukra maradnak és az óriási, mindenre és mindenkire kiterjedő utálat érzése rokonszenvessé teszi őket egymásnak és átalakítja az érzéseiket.

A Csuklyások című fimet sem szabad kihagyni! Egy rendkívül izgalmas nyomozást mutat be. Egy 1978-ban játszódó igaz történetet dolgoz fel. Egy fekete rendőr telefonbeszélgetések után beépül a Ku Klux Klánba. Amikor személyes csatlakozásra került sor, akkor a fehér bőrű, munkatársa helyettesíti. A film a nyomozás mellett bemutatja a két rendőr kapcsolatának elmélyülését, átalakulását.
A filmet Spike Lee rendezte, aki provokatívan, némi humorral együtt mutatja be ezt a komoly eseményt. A filmet az is egyedivé teszi, hogy a Ku Klux Klánt leleplező rendőr személyesen részt vett a forgatásokon.
A faji megkülönböztetésről és a társadalom peremére sodródott emberek életéről, illetve bűncselekmények áldozatainak túlélő hozzátartozóiról már korábban is készített felkavaró, sikeres és elismert filmeket.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.