Ismerjük meg a lézernyomtatók működését

Author: | Posted in Elektronika No comments

A lézernyomtatók ma már több funkciót is tudhatnak, de ezek valamivel drágábbak is, ezért vásárlás előtt át kell gondolnunk, hogy milyen céllal szeretnénk használatba venni. A lézernyomtató sebességét percekben mérik, tehát, hogy egy perc alatt hány oldal kinyomtatására képes. Minél drágább készülékről van szó, ez a szám annál nagyobb. Minőségi beállítás tekintetében három típusút különböztetünk meg, ezek a merülés, normál és a legjobb elnevezést kapták. Jó tudni, hogy minél jobb a minőség, annál lassabb a nyomtatási sebesség. A nyomtatási sebesség ideje gyártónként eltérhet, de a fekete-fehér lézernyomtatók többsége 17-24 ppm alatt tudja teljesíteni a feladatot. A legújabb modellek pedig akár 60 plusz oldalt is hoznak egy perc alatt. A színes lézernyomtatók lényegesen lassabb sebességet kínálnak.

A lézernyomtatók gyors nyomtatást tesznek lehetővé.

A lézernyomtatók bizonyos mennyiségű memóriával is rendelkeznek, de memóriamodulokkal is bővíthetőek. Ebben az esetben azt okvetlen ellenőrizzük, hogy pontosan milyen típusú modellel bővíthetjük. A többfunkciós lézernyomtatók a nyomtatáson kívül képesek faxolni, fénymásolni és szkennelni is. Ezek nem ideálisak azok számára, akik főleg csak fekete-fehér nyomtatást terveznek és elsősorban inkább dokumentumokat. A lézernyomtatók többféle papírméretet, vastagságot és típust is támogatnak, legyen az matt, szatén vagy akár fényes.

Hogyan működik a lézernyomtató?

A lézernyomtatóban cserélhető toner doboz van, amely a festékport tárolja. Ezt hő segítségével viszi fel a papírra. A toner ára nem annyira kedvező, viszont sok oldal nyomtatására elegendő, ez a szám körülbelül 1000, de utángyártott tonert is beszerezhetünk, ami ugyanúgy hozza a kiváló minőséget, mint az eredeti. A lézernyomtatók üzemeltetése viszonylag olcsó, a készülékek tartósak és pontosak. Csendes működést biztosítanak és óriási előnyük még, hogy mindig szárazan jön ki a papír a gépből. Hátránya a lézernyomtatóknak, hogy valamivel több áramot fogyasztanak, mint a tintasugaras nyomtatók. Lézernyomtató vásárlás előtt tehát mindenképp célszerű pár szempontot mérlegelni és ennek megfelelően meghozni a döntésünket.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.