Készülj fel a fűtési szezonra!

Author: | Posted in Otthon No comments

Sajnos lassan véget ér a nyár és ismét szedhetjük elő a téli holmijainkat. Mielőtt beköszönt a tél, nem csak a ruháinkat szükséges időben előkészítenünk, hanem a fűtésre is gondolnunk kell. Mivel több, mint fél évet nem kellett működnie a rendszernek, ezért nem árt megnézetni,  hogy üzemel-e rendesen. Íme néhány hasznos információ, amelyekre mindenképp érdemes odafigyelnünk.

Nézzük hát!

Kazán esetében mindenképp hívjunk ki egy szakembert, aki ellenőrzi és leteszteli, hogy minden rendben van-e. Rendkívül balesetveszélyes, amennyiben ezt a lépést kihagyjuk, tehát nem célszerű kockáztatni.

Mielőtt beizzítanánk a radiátorokat, alaposan töröljük át őket, hogy a port eltávolítsuk. Ez azért is fontos, mert a por meggátolja a hő optimális terjedését, ezáltal nagyban romlik a fűtés hatékonysága. Ráadásul a por az egészségünkre nézve is ártalmas és kellemetlen szagokat terjeszt a lakásban.

Az ablakok és ajtók szigetelését sem árt ilyenkor ellenőriztetni, mivel ha nem jól zárnak, akkor a hő is rövid idő alatt kiszökik, ezt pedig a fűtési számlán is megérezzük majd.

Éppen ezért lényeges, hogy minden jól zárjon…

Ha ezeken túl vagyunk, akkor eljött a légtelenítés ideje. Régebbi radiátorok esetében inkább kérjük szakemberek segítségét, az újabb rendszerek esetében jellemzően mi magunk is meg tudjuk oldani a folyamatot. A fűtési szezon idején akkor gyanakodhatunk légnyomásra, ha a radiátort alul melegnek érezzük, felül pedig teljesen hidegnek.

Sokszor elkövetik azt a hibát is, hogy nem olyan anyaggal fűtenek, ami ideális lenne a rendszernek és ez nem rendeltetésszerű használatnak minősül, ami jelentős anyagi károkhoz vezethet, de még tűz is keletkezhet, tehát okvetlen ellenőriztessük a fűtést, mielőtt újra működésbe hozzuk.

Napjainkban rengeteg háztartásban választanak modernebb fűtési rendszereket, ilyen például az infrapanel, ami  a körülötte lévő tárgyakat melegíti fel és kellemes hőérzetet biztosít. A G-Old infrafűtés garantáltan eljuttatja otthonunkba a nap melegét és meglehetősen takarékos fűtést eredményez.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.