Magyar mozipremierek!

Author: | Posted in Szórakozás No comments

Már október közepe van, zárt cipőben és dzsekiben járkálunk, egyre kevesebb szabadtéri programot szervezünk és egyre gyakrabban járunk moziba. Fantasztikus holywood-i premierek  és  magyar filmek közül választhatunk. Krimi, thriller, dráma is lesz.

A Saul fia alkotói ismét elkészítettek egy remek művet. A Napszállta című film már díjat is nyert és Oscar esélyes. A film egy jellegzetes történelmi kort mutat be. Az izgalmas és tartalmas kikapcsolódás garantált.

A Liza a rókatündér rendezője is egy nagyon rejtélyes, de rengeteg látványos jelenetet tartalmazó thrillert alkotott. X- A Rendszerből törölve című film főszereplője egy zseniális képességű rendőrnő, aki összefüggéseket lát Budapesten bekövetkező öngyilkosságok között. Azonban magánéleti problémái is vannak, a férje öngyilkos lett és a kamasz lányával is nehezen boldogul. A városban pedig erős a káosz. De a rendőrség új vezetője figyelembe veszi az észrevételeit és nyomozásba kezdenek. A nyomozás során egymásba szeretnek.

Biztos, hogy nagy meglepetéseket fog okozni a Remélem legközelebb sikerül meghalnod című film. Egy kamasz életének egyik fejezetét mutatja be. Egy diák a kortársaival nem tud igazán jó kapcsolatot kialakítani, de az angol tanár kiemelt figyelmet fordít rá, és egy egy átlagos tanár -diák viszonytól eltérő, mélyebb kapcsolatba kerül vele. De a tanár elhagyja az iskolát és a kamasz diák szembesül a társaival valamint a folyamatosan változó érzéseivel is. Ez a film is egy nagyon izgalmas thriller.

A film történetében egy korszak lezárult. A videotékák bezártak. A főváros több, mint két évtizeden keresztül működő híres tékájából sem lehet már filmeket kölcsönözni. De a munkatársak megemlékeznek a munkahelyükről. Egy dokumentum filmet készítettek. A címe: Volt egyszer egy Corvin téka „Kölcsönözz egy utolsót”.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.