Milyen előnyökkel rendelkezik egy okos otthon?

Author: | Posted in Ingatlan, Otthon No comments

Napjainkban egyre elterjedtebb az otthonautomatika, ami nagy könnyebbséget jelent egy háztartás számára. Automatizált otthonban élni nem csak kényelmes, hanem a környezetünkre is jó hatással van. Az intelligens eszközök energiatakarékosak, így egy családnak kevesebb lesz a kiadása és jelentős összegeket spórolhatnak meg. Tehát az intelligens eszközök rövid idő alatt megtérülnek. Néhány intelligens megoldásra állami támogatás is igénybe vehető, ilyen például a napelemes rendszer és a geotermikus fűtés is. Az ingatlanpiacon is kelendőbbek az okos otthonok, ráadásul drágábban eladhatóak. Kutatások is igazolják, hogy az ingatlan vásárlók jelentős része szívesebben választana okos otthont.

Az okos otthonok megteremtik a tökéletes komfortot.

Az okos otthon jobb közérzetet nyújt…

Az okos otthon megoldások egyik legfőbb elemei a led izzók, amelyek például automatikusan lekapcsolódnak, ha elhagyjuk a házat, illetve felkapcsolódnak, amikor megérkezünk. Többnyire a fényerő is szabályozható, így hangulatosabbá tehetjük a különféle helyiségeket. Az okos érzékelők a telefonra küldenek figyelmeztetést, ha mondjuk a hűtőajtó vagy az ablak nyitva maradt. Az okos otthonokban a beállított program alapján mozognak a redőnyök és az ablakok is, így télen könnyedebben bent tarthatjuk a meleget, nyáron meg a hűvösebb levegőt. Az efféle otthonok az illetéktelen behatolókat és a tűzveszélyt is rögtön észlelik, erről értesítést is küldenek a tulajdonosoknak, lakóknak.

Amikor elhagyjuk otthonunkat jellemzően kikapcsoljuk a klímaberendezést is, hogy ne fogyasszon feleslegesen, ezáltal a felmelegedett lakásba térünk haza és kell idő mire újra kellemes hőmérsékletűvé tesszük. Viszont az okos otthonokban a klíma távolról is vezérelhető, aminek köszönhetően hazaérkezésünk előtt 1-2 órával már beindíthatjuk.

A technológia fejlődésének köszönhetően ma már alig van olyan elektronikai eszköz, ami nem lenne okosítható, ráadásul ezek mindegyike a családtagok kényelmét szolgálja, így a mindennapok is egyszerűbbé, komfortosabbá válnak.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.