Milyen az ideális páratartalom?

Author: | Posted in Otthon No comments

Számos otthon tekintetében okoz gondot a felesleges pára, amely több okból is könnyen kialakulhat, de ma már rengeteg megoldás létezik a probléma orvosolására. A hétköznapi teendők során, egy 3 tagú család átlagosan 12 liter párát juttat a légkörbe. Ezt a számot csökkenthetjük például azzal, ha langyosabb vízzel tussolunk le vagy mondjuk főzés közben nem vesszük le a fedőt az edényről.

A másik egyszerű módja a pára csökkentésének, a gyakori szellőztetés. A legjobban párásodó helyiségek otthonunkban a fürdőszoba és a konyha, itt használhatunk akár szellőzőventillátorokat is.

A páraelszívók hatékonyan működnek.

Mi a teendő, ha a természetes szellőzés nem távolítja el a párát?

A légkondícionáló berendezések kiváló megoldást nyújthatnak, ugyanis az előállított hideg vagy meleg levegő szárítja a légkört, ezáltal garantált, hogy csökken a szobában a páratartalom.

A pára és szagelszívók, páramentesítők elhelyezése is remek ötlet, amelyek szintén eltávolítják a felesleges párát, ráadásul a szagokat is semlegesítik, megszüntetik a dohos szagokat és védenek a penészedés ellen is. Az efféle berendezésekből célszerű megbízható márkát választani a hatékony működés érdekében és gondoskodnunk kell a rendszeres karbantartásukról is. Ezt kizárólag a gyártó javaslatai alapján tegyük meg, hiszen a berendezés élettartama így lesz hosszú.

A gyártók ma már rengeteg típusú páraelszívót dobtak piacra, amelyek nem csak funkciók tekintetében praktikusak, hanem megjelenésükben is maximálisan hozzájárulnak otthonunk stílusosabbá tételéhez.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.