Miért használjunk a főzés során gőzpárolót?

Bizony mindannyian szeretünk jókat enni és egyre többen tartjuk fontosnak azt is, hogy a finom ételeink egészségesek is legyenek. Az éttermek vezetői is tudják ezt és szívesen teljesítik a vendégeknek ezt a kívánságát. Persze az egészséges ételek elkészítéséhez szükség van számos nagy konyhai felszerelésre. Egyik ilyen eszköz a gőzpároló.

A gőzpároló segítségével egészséges ételeket készíthetünk.

A gőzpárolóval egészségesek maradnak az ételeink. Hogyan?

A gőzpároló, ahogyan azt már a nevéből is sejthetjük, speciális eljárásnak köszönhetően kizárólag gőzben történő párolással süti, illetve főzi meg az alapanyagokat. Ez azt jelenti, hogyha gőzpárolót használunk, akkor egyáltalán nem lesz szükségünk semmilyen növényi eredetű olajra, sem pedig állati eredetű zsiradékra. Az ételek elkészülnek a saját levükben, nehezen emészthető, számos egészséget nagymértékben megkárosító anyagok hozzáadása nélkül. A mai modern gyártási eljárásoknak köszönhetően a gőzpárolóban főtt alapanyagok egyáltalán nem veszítenek a súlyukból sem, így ugyanakkora mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak, mint friss állapotukban.

Milyen ételeket készíthetünk el a gőzpároló segítségével?

A válasz egyszerű, bármilyen alapanyagú ételeket beletehetünk a gőzpárolóba. Többek között zöldségeket, gyümölcsöket, halakat, csirkét, más húsféleséget, sőt még rizst és tésztát is készíthetünk ebben a nagy konyhai gépben. Ráadásul nem is kell feltétlenül frissnek lennie a hozzávalóknak, választhatunk gyorsfagyasztott zöldségeket, vagy akár aszalt gyümölcsöket is. A gőzpárolókat úgy alakították ki, hogy lehetőség van egy időben többféle étel elkészítésére is. Ha szívesen ennénk vacsorára párolt halat egy kis zöldséges körettel, akkor ezt a két fogást is rendkívül gyorsan elkészíthetjük, csupán az ízesítésre kell figyelmet fordítanunk. Fontos, hogy a gőzpárolóban elkészült ételeket fogyasztás előtt fűszerezzük meg.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.