Egy igazi téli finomság!

Author: | Posted in Gasztronómia No comments

Már több hónapja tart a tél és ilyenkor nincs túl nagy kedvünk kimozdulni. Szívesebben maradunk otthon és a hosszú esték ideje alatt bizony nagyobb kedvünk támad a sütéshez, főzéshez is. Elővesszük a kedvenc receptjeinket és persze újabbakat is szeretnénk kipróbálni. Ha te is egy újabb finomságot szeretnél elkészíteni, akkor feltétlenül olvasd el ezt a bejegyzést, mert egy nagyon finom ételt ajánlunk.

Milyen az ideális téli finomság?

Egészséges, ugyanakkor tápláló és persze kellemesen meleg, ami ilyenkor a hideg napokon különösen jól esik. Ilyen étel például a rakott savanyú káposzta.
Ezt az ételt nagyon sokan szeretik, mégis kevesen készítik el. Mi most egy egyszerű változatról írunk nektek.

Hozzávalók

1kg savanyú káposzta
4dl rizs, vagy bulgur
60dkg szaftos darált sertéshús, a legjobb a lapocka
1 evőkanál zsír
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy doboz, 450grammos tejföl
30dkg füstölt szalonna
A fűszerezéshez: só, bors, őrölt paprika

Hogyan készítsd el a rakott savanyú káposztát?

Először is a főzd meg a rizst, vagy a bulgurt egy edényben. Egy másik edényben főzd meg a káposztát. Mialatt fő a rizs vagy a bulgur és a káposzta, pucold meg a hagymát, aprítsd fel és a pirítsd meg a zsíron. Fűszerezd a sóval, borssal és a fűszer paprikával, majd add hozzá a darált húst is és párold addig, amíg a színét megváltoztatja.

Ha minden alapanyag megfőtt, akkor egy széles tepsiben a következő sorrendben rétegezd azokat: káposzta, rizs, darált húsos pörkölt, tejföl. Figyeljünk arra, hogy az utolsó réteg káposzta legyen, amire végül tedd rá a szalonnát is.

Az edényt takard le és előmelegített sütőben főzd meg. Olyan bő félóra múlva elkészül. Érdemes téglalap formára szeletelned és úgy tálalnod. Az egyes hozzávalók szépen elhatárolódnak és gusztusos látványt keltenek. Jó étvágyat hozzá!

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.