Led spotok előnyei

Author: | Posted in Ingatlan, Otthon No comments

A villanyszámlánk csökkentése céljából kiváló választásnak bizonyulnak a led spotok, amelyek segítségével a világítás hangulatát is megőrizhetjük. A GU10 vagy az E27 led spot annak köszönhetik népszerűségüket, hogy kiválóan alkalmazhatóak. Ezek a típusú led spotok remek beépítési lehetőségeket kínálnak, többféle stílusú környezetben megállják a helyüket, legyen szó antikról vagy éppen modernről. A GU10 led spot kiválóan megállja a helyét a fürdőszobában, mondhatni széleskörűen felhasználható a helyiségben. A led spotok jól bírják a gőzt is, ami a zuhanyzó felett alakul ki rendszeresen, ellenállnak a visszacsapódó vízcseppeknek is. Ellenálló képességük egyéb szempontok tekintetében is zseniális, a megjelenésüknek köszönhetően pedig népszerűek a lakberendezők körében is.

A led spotok energiatakarékosak.

Ma már több típusú led spot közül van módunk választani, amelyek helyi megvilágításra és dekorvilágításra is alkalmazhatóak. Egyes típusoknál még a fényerőt is szabályozhatjuk. A led spotoknak meg kell felelniük az Európai Únió által meghatározott egészségvédelmi és biztonsági követelményeknek. A led spotok élettartama hosszú, tehát maximálisan megbízhatóak és nem forrósodnak fel, mint a hagyományos izzók. A led spotok a konyhában is gond nélkül megállják a helyüket. A led spot izzóknak lényegesen több előnyük ismert, mint a hagyományos típusúaknak. Az egyik legjobb tulajdonságuk, hogy az energiafogyasztásuk 90%-al kevesebb a hagyományos változatokkal szemben, ráadásul jól viselik a kapcsolgatást. Élettartamuk akár 30-50 ezer üzemórát is kibír, a szórásszögük függ a típustól, ez lehet 45 fok vagy akár 145 is. A led világítás napjainkban gyors ütemben fejlődik, ezáltal lehetséges kiváltani egy 50 wattos halogén izzót is, ami garantáltan biztosítja az adott területen a kívánt fényerőt.

Milyen jelentéssel bír a PAR?

A PAR, a Parabolic Aluminium Reflektor szó rövidítése. Az első ilyen lámpák már az 1950-es években is elérhetőek voltak. A PAR típusú burák alkalmazhatóak irányított fényként, fényszórásuk viszont kisebb, mint a hagyományos foglalatúaknak.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.