Milyen szempontokat vegyünk figyelembe a mosdópult kiválasztásakor?

Author: | Posted in Otthon No comments

A lakberendezés területén a dizájn egyre nagyobb szerepet kap, ez igaz a fürdőszoba kialakítását illetően is. Egy kád, zuhanykabin vagy mosdókagyló rendkívül képes feldobni a fürdőhelyiséget, ám a kiválasztásuknál több szempontot is érdemes fontolóra venni, hogy stílusában nehogy eltérjenek az egyes elemek egymástól.

Meghatározóak a minőségi elvárások is…

Nem mehetünk el amellett, hogy az adott típus, milyen anyagból került előállításra, napjainkban sokan döntenek a dolomit alapú, más néven öntött márvány és a krámia alapúak mellett. Ezeknek az élettartama meglehetősen hosszú, valamint ellenállóbbak, jobban bírják a mindennapos használatot.

A fürdőszobában található szanitereket nagyban károsíthatják az agresszív hatóanyagú fertőtlenítő- és tisztítószerek, de a klór is okozhat problémákat, ezért az anyaghoz mérten válasszuk ki a legideálisabb termékeket.

Akkor mutatós igazán egy mosdókagyló, ha belesimul a környezetébe. Fontos, hogy pont annyira legyen széles, hogy használóját ne gátolja a szabad mozgásban. A kiválasztásnál azt is ellenőrizzük, hogy mekkora pakolófelület áll a rendelkezésünkre, hiszen bizonyos dolgoknak kézközelben rendelkezésre kell állniuk.

A mosdópult takaríthatósága sem egy utolsó szempont, minél egyszerűbb, annál jobb. A gyártók ma már duplamosdóval ellátottakat is kínálnak, ezek a nyagyobb méretű fürdőszobákba ideálisak. A mosdókagylók alá szekrény is kerülhet, ebbe az esetben tárolási helyeket is nyerünk. A csaptelep kiválasztása mellett se menjünk el, mert ennek is összhangba kell kerülnie a többi berendezéssel, így alakíthatjuk ki a tökéletes harmóniát.

Mosdópultot a közösségi területekre is gondosan szükséges megválasztania a tulajdonosoknak, teljesen más illik egy étterembe, szállodába, mint mondjuk egy bevásárlóközpontba. Az előbb említetteknél meghatározó az elegánsabb, exkluzívabb megjelenés, míg az utóbbiaknál inkább a praktikusság.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.