Egy igaz történet feldolgozása a mozikban!

Author: | Posted in Kultúra No comments

Ha titeket is érdekel a történelem, akkor mindenképpen érdemes ezekben a hetekben többször is elmennetek a moziba, hiszen több olyan film közül is választhattok, amely az egész világ életében jelentős szerepet játszó történelmi eseményt mutat be. Még mindig vetítik „A legsötétebb óra” című, a második világháború legfontosabb döntését feldolgozó, Oscar-díjjal kitüntetett filmet. De már vetítik „A Pentagon titkait” is. Ez a film az újságírók munkájának veszélyeit, közreműködésük jelentőségét egy egyedülálló történelmi eseményen keresztül mutatja be. Most már megnézhetitek egy a közelmúltban, Afganisztánban történt hadművelet feldolgozását is. A „12 katona” című film erről szól.

Miért érdemes megnéznetek ezt a filmet?

A film az egész világot megdöbbentő, 2001. szeptember 11-én Amerikára, a World Trade Center épületére lesújtó terrortámadásra adott válaszcsapást dolgozza fel. Ez után a borzalmas esemény után azonnal reagált az amerikai vezetőség. A cél, az al Kaida által irányított, tálibokból álló, rettegett afgán terrorhálózat megsemmisítése volt. Az egész országra kiterjesztett hatalommal rendelkező véres haderőt egy 12 főből álló különleges osztag bevetésével értek el.

A legfontosabb helyszín a harctér, amely Afganisztán több, mint 3000 méter magas hegyei között található. A harctéren pedig folyamatosan olyan csatákat láthatunk, ahol légi támadások kíséretében, lóháton a 21. század legmodernebb fegyvereivel és technológiai felszereléseivel harcolnak a tankok ellen.

A film másik igazi sajátossága az, hogy egyedi módon mutatja be az amerikai katonák és a velük együtt működő afgán harcosok között kialakult emberi kapcsolatokat is. A rendkívüli élethelyzetekben kialakult férfibarátságokról és a bajtársiasságról is sokat megtudhatunk ebből a filmből.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.