Borfesztiválok ősszel!

Author: | Posted in Kultúra No comments

Megérkezett az ősz! Ilyenkor a természet gyönyörű, rengeteg gyümölcs érik és már számos helyen tart a szüret. A szüretet pedig szinte mindenhol megünnepelik. Borfesztiválokat szerveznek az ország számos ismert szőlő termő vidékén. Ha ti is szeretnétek egy kicsit kikapcsolódni és közelebbről megismerni a borokat, akkor érdemes már most megterveznetek a programot, hiszen nagyon sok lehetőség közül válogathattok, sőt akár több helyre is elmehettek.

Néhány lehetőség a fővárosban…

A fővárosban is több borfesztiválnak van hosszú időre visszatekintő hagyománya. Ebben az évben 27. alkalommal rendezik meg a Budavári Palotában a Budapesti Borfesztivált. Szeptember 6-9 között rendezik meg ezt a méltán rangos eseményt.

Miért érdemes ellátogatni a Budapesti Borfesztiválra?

Exkluzív környezetben világhírű borokkal és egyedi rendezvényekkel várják az idelátogatókat. Egyik ilyen esemény a boregyetem, ahol most a Balatoni borrégióról hallhatnak előadást és kóstolhatják meg a térség legismertebb, többször díjazott borait.

A Butlers Bor Kvíz bárban pedig a szórakoztató játékok keretében tudhatnak meg újabb információkat a borokról a rajongók. Persze értékes nyeremények is várják a vendégeket.
A szervezők a gyermekekre is gondoltak, hiszen kézműves foglalkozásokon várják a kicsiket, ahol a parafa is előkerül.
Több színpadon is fellépnek az ország legismertebb előadói. Kiscsillag zenekar, Parno Graszt is fellép.

De akár a borvidékek közelében is megismerhetjük és megkóstolhatjuk a borokat. Egyik ilyen alkalom októberben lesz. Ekkor rendezik meg a Villányi Vörösborfesztivált. Itt a környék leghíresebb vörös borait kóstolhatják meg a vendégek, de szüreti bálat és traktoros bortúrát is szerveznek. Szóval megismerhetjük a borászat számos jellegzetességét megismerhetjük.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.