Hogyan válasszunk öblítőt?

Author: | Posted in Kereskedelem No comments

Ma már a ruhák mosásához elengedhetetlen adalékanyag az öblítő, amelyből számtalan típus és márka létezik, így mondhatni elég nehéz megtalálni a legideálisabbat. Az öblítők felelnek azért, hogy a textíliák tökéletes illatot kapjanak. A jó öblítőtől a ruháink, akár több napon keresztül is ontják magukból a finom illatokat, de persze ez függ attól is, hogy milyen környezetben tartózkodunk és mennyi ideig. Például, ha egy dohányzó helyiségben vagyunk órákon keresztül, akkor a füst hamar be fog ivódni, mélyen az anyag belsejébe. Tehát napjainkban szinte nincs olyan háztartás, ahol ne használnának öblítőt. Az öblítő felel azért is, hogy az anyag pihe puha maradjon, valamint, hogy a ruha megőrizze eredeti színét.

Öblítő kiválasztása

Az egészségünkre nézve biztonságos az öblítő?

Amennyiben az előírásoknak megfelelően alkalmazzuk az öblítőket és minden utasítást, javaslatot betartunk, úgy nem érheti káros hatás szervezetünket. Elsődleges szempont, hogy az ajánlott adagnál ne tegyünk többet egy mosáshoz, tehát bármennyire is élvezzük az illatát, semmi esetre se adagoljuk túl. Az eltúlzott adagok nem csak az egészségünket károsítják, hanem a mosógépet is.

Mire figyeljünk a kiválasztásnál?

Az öblítő kiválasztásánál mindig olvassuk el, hogy pontosan milyen összetevők alkotják. 5 összetevőnél lehetőleg ne legyen benne több, az a legideálisabb, ha mondjuk csak 3-at tartalmaz. Mielőtt megvásárolnánk a kiszemelt darabot, rázzuk fel és ellenőrizzük, hogy mennyire habzik, ha nagyon, akkor nincs benne elegendő kationos felületaktív anyag, tehát az effélék nem fognak hatékonyan működni.

Az érzékeny bőrűeknél az öblítő kiválthat allergiás reakciókat, éppen ezért számukra a naturális illatok a javasoltak, amelyek bőrgyógyászatilag is le lettek tesztelve. Ezek nem tartalmaznak színező anyagot és csupán enyhén illatoznak. Minden esetre célszerű olyan típus mellett döntenünk, aminek nem annyira erős az illata, hanem inkább a frissesség jut róla az eszünkbe.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.