Ismerjük meg az étellifteket

Author: | Posted in Ingatlan No comments

Az ételliftek számos helyen teszik könnyebbé a dolgozók munkáját, többek között éttermekben, hotelekben, üzemekben, gyárakban, de még akár patikákban is. A kisteherliftek esetében fontos a megbízható használat és a praktikusság, de a leglényegesebb a munkahelyi biztonság. Éppen ezért a berendezések szempontjából meghatározó tényező, hogy tanúsítvánnyal legyenek ellátva, bevizsgálásra kerüljenek és a szakemberek rendre ellenőrizzék a működésüket. Az étellift kórházakban is alkalmazható, az ételek ezáltal emeletenként könnyen szállíthatóak. Kisteherliftet az adott üzem profiljához gond nélkül lehet igazítani, a kialakítás és a teherbírás egyaránt eltérő lehet. A rakodónyílás lehet padlószinten vagy derékmagasságban, választhatunk duplafülkés kivitelezésűt is. Az ételliftek teherbírása 24 és 300 kg közé tehető, nem mellesleg a burkolatát is meg lehet választani, így könnyen igazítható megjelenésében környezetéhez. Ma már nem meglepő, hogy egyre több magánházba is telepítenek kisteher-felvonókat, amelyhez engedélyezési eljárás is szükséges.

Az ételliftek számos intézményben jól jönnek.

Hazánkban a 10 méternél magasabb lakóépületek esetében kötelező liftet építeni, régen ez a 14 méternél nagyobb épületekre vonatkozott, így számos 4 emeletes épületbe nem került felvonó. Kültéri és beltéri is lehet a lift, ez nagyban meghatározza a végösszeget is. Az árban jellemzően benne van a tervezési díj, a szerelés munkadíja és a hatósági átadás díja is. Az ételliftek telepítése hosszabb időt igényel, a megállapodást követően két hét nagyjából, amíg a kivitelező elő áll a tervekkel és az engedélyezési tervdokumentációkkal. A terveket szakmailag is szükséges felülvizsgálni és, ha itt minden rendben van, akkor be lehet nyújtani az építési  engedélyeket, ettől kezdve 30 nap lehet az elbírálási idő.

Milyen áron lehet étellifteket telepíteni?

Az árak napjainkban igencsak elszálltak, így a liftek kivitelezése sem lett olcsóbb. Az étellifteket átlagosan 2 millió forintból meg lehet építtetni, de a feladattal célszerű olyan céget megbízni, akik megbízhatóak és bőven van már tapasztalat a hátuk mögött.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.