Milyen egy gyártelep IP kamerás védelme?

Author: | Posted in Ingatlan, Szolgáltatás No comments

A gyártelepeken a kamera rendszereknek nagy távolságot kell áthidalniuk, éppen ezért nagyban eltérnek az átlagos feladatoktól. Az ilyen telepeken jellemzően magas, nagy fém épületek vannak, amelyeknél a kábelezést nem lehetséges megoldani a földben, de a légkábelezés sem jöhet szóba. Ezek helyett kiváló minőségű vezeték nélküli megoldások válnak szükségessé, amelyek a telep teljes védelmét hivatottak ellátni. Az ilyen területek esetében igény van az éjjeli megvilágításra is, aminek extra nagy távolságúnak kell lennie. A legtöbb kamera beépített infrája ehhez nem elegendő, tehát célszerű kiegészíteni az egészet külső megvilágítókkal. Elegendőnek bizonyulhat a 150 méteres távolság, megvilágítási szög tekintetében pedig a 30 fok. Lényeges, hogy az ekkora területet megfigyelő kamerák a felvételeket hosszú ideig megőrizzék. A rendszerekhez elengedhetetlen az APC szünetmentes tápegység, ami védelmet nyújt a villámok, a túláram és az áramingadozások ellen.

Az IP kamerákkal jól védhetőek az ipari területek is.

Mi is az az IP kamera?

Az IP kamera egy IP hálózatra van csatlakoztatva, laptoppal, számítógéppel egyaránt össze lehet kötni. Az IP rendszer továbbítja a felvételeket, élőképet az érintett eszközre, így az illetékesek bármikor ellenőrizhetik. Okostelefonról is meg lehet nézni a megfigyelt terület aktuális élő képét, tehát vezetékkel és wifi kapcsolattal egyaránt kapcsolódhatunk a hálózathoz. Megfelelő hálózati beállításokkal gyakorlatilag bármilyen számítógépről és operációs rendszerről elérhető az IP kamera rendszer.

IP kamerák tehát alkalmasak gyártelepek megfigyelésére, de fontos, hogy minőségi márkát válasszon a vezetőség, ami képes analitikai elemzésre, például érzékelje a vonalátlépést, behatolást, területre való ki- és belépést. Az ember és járműdetektálás által növelhető a riasztás pontossága, így lényegesen kisebb eséllyel riaszt be, ha valamilyen állatot, esetleg hulló faleveleket érzékel.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.