Hova érdemes felvonót telepíteni?

Author: | Posted in Ingatlan, Vendéglátás No comments

A felvonók számos helyen jól jönnek és nagy segítséget jelentenek több szempontból is. A több szintes épületekben még egy egészséges embernek is megterhelő, ha naponta többször is lépcsőznie kell, gondoljunk csak bele, hogy akkor miként élik ezt meg az idősebbek, gyengélkedők, kisgyermekek vagy éppen a dolgozó emberek, például költöztetők. Nem mindegy tehát, hogy egy vaskosabb bútort csak a liftig kell cipelni vagy a lépcsőházban szükséges feljuttatnunk mondjuk a 10. emeletre. Ma már magánszemélyek is előszeretettel telepíttetnek liftet, így akadálymentessé tehetik a közlekedést beltéren, ezáltal a lift teljes mértékben ideális azokban a háztartásokban, ahol mozgássérült családtag is él.

Felvonókból különböző típusú létezik.

Felvonókból ma már számos típusú létezik, van étellift, teherfelvonó, személyfelvonó és autófelvonó is. Az ételliftek, más néven kisteherliftek nem csak éttermekben és hotelekben jönnek jól, hanem gyárakban, patikákban és egyéb üzemekben is kiválóan megállják a helyüket. Mondhatni az efféle helyeken nagyban megkönnyítik a dolgozók munkáját, így gördülékenyebben el tudják látni feladataikat. A lifteket a szakembereknek be kell vizsgálniuk, valamint tanúsítvány is ki kell állítaniuk hozzájuk. Boltokban az árumozgatás is könnyebb a kisteherliftekkel, villaépületekben pedig a komfort fokozására. A liftek kialakítása igazítható az adott üzem profiljához, a rakodónyílásuk lehet padlószinten vagy akár derékvonalban is, a fülke lehet osztott vagy szimpla kivitelezésű.

Mit lehet még tudni a liftekről?

A liftek technológiája folyamatosan változik, számos gyárban például hozzájárulnak a beruházási költségek csökkentéséhez. Ám a használóknak nem árt tisztában lenniük néhány biztonsági előírással, hiszen a liftek is, mint minden más berendezés, meghibásodhatnak. Sokan sajnos ezt nem igazán veszik figyelembe. Az ételfelvonók például rendszeres tisztítást igényelnek, hiszen könnyen keletkezhetnek az ételekből származó zsírosabb szennyeződések. A lifteket nem szabad túlterhelni, éppen ezért soha nem lépjük túl a maximálisan megengedett tömeget.

A felvonó tervezés hosszadalmas folyamat és jelentős szakértelmet igényel, éppen ezért célszerű megbízható kivitelezőt választani, akikkel elégedettek a megrendelők.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.