Ultrahang vizsgálat Budapesten és Debrecenben

Author: | Posted in Egészség No comments

Az ultrahang manapság gyakran alkalmazott vizsgálati módszer, a megelőzésben is jelentős a szerepe. A vizsgálat teljesen ártalmatlan, ugyanis a röntgennel ellentétben nem jár semmilyen sugárterheléssel és abszolút fájdalommentes. Egy belsőszervi probléma gyanúja esetén, a szakorvos jellemzően az ultrahangot rendeli el első körben. A szervezetünkben található szövetek kiválóan vezetik az ultrahangot, de bizonyos szervek vezetőképessége azonban eltér egymástól. A vizsgált területre egy zselés anyag kerül, amire elsősorban azért van szükség, mert hiányában, a vizsgálófej és a bőr között olyan levegőréteg képződne, amiről az ultrahang visszaverődne. A vizsgálat során a monitoron azonnal kirajzolódik az adott szervről a kép. A hasi és a kismedencei ultrahang során jól látható a vesék, a lép, a hasnyálmirigy, a máj, az epehólyag, a nagyobb erek állapota, valamint kiszűrhetőek a megnagyobbodott nyirokcsomók is. A vizsgálat által kimutathatóak a ciszták, daganatos elváltozások, gyulladások, de még a magzat fejlődését is ultrahanggal ellenőrzik. Továbbá, a vesében és az epében is látni lehet a kövek jelenlétét és azt is, hogy nem okoztak-e valahol elzáródást.

Az ultrahang kiváló diagnosztikai eszköz.

Az ultrahangnak a nőgyógyászatban is meghatározó a szerepe, mint már említettük a magzat fejlődését is az eszköz segítségével ellenőrzik, így állapítják meg a nemét és azt, hogy fejlődési rendellenesség veszélye nem-e áll fenn. A pajzsmirigy állapotát is ultrahang segítségével ellenőrzik, ezen kívül az ízületek is feltérképezhetőek.

Hova menjünk ultrahang vizsgálatra?

Fontos a betegségek időben történő felismerése, hiszen így jóval nagyobb esély van a gyógyulásra és a kezelések is hatékonyabbá válnak, ezért célszerű a szűréseken rendszeresen részt venni. A háziorvosunkhoz szükséges fordulnunk, ha ultrahangos vizsgálatot szeretnénk, aki kiállítja a beutalót. A vizsgálatra többnyire időpontot kell kérnünk, de a tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy akár heteket vagy hónapokat is várhatunk mire sorra kerülünk. De szerencsére ma már az ország bármely területén felkereshetünk olyan magánrendelőt, ahol díj ellenében elvégzik a vizsgálatot, akár soron kívül. A nagyobb városok magánrendelőiben is ma már kedvező árakon van a vizsgálat, ráadásul exkluzív környezetben tartózkodhatunk. Amennyiben el akarjuk kerülni a sorban állást és fontos számunkra, hogy a vizsgálatot modern készülékkel végezzék el, ami teljes mértékben megbízható, akkor keressük fel a VIP ultrahang rendelőinek egyikét. Hazánkban több településen is jelen vannak, így ultrahang Budapest, Debrecen városában is gyorsan elvégezhető, ráadásul megfizethető áron.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.