Mi az a csakra meditáció?

Author: | Posted in Egészség No comments

Napjainkban többféle meditáció létezik, a legtöbbjük mondhatni az ősi vallásokat, spirituális hagyományokat, technikákat veszi alapul. A meditáció lényege, hogy az alany megtanuljon összpontosítani és tudjon befelé figyelni. A meditációt sokan hasznosnak tartják depresszió fennállása esetében, de neurózisok, fájdalmak terápiájában is ajánlják. A relaxáció elősegíti, hogy megteremtsük a belső békét, ezáltal megtaláljuk az érzelmi egyensúlyt is, ezen kívül még rengeteg pozitív hatásról számoltak be a résztvevők.

A meditáció tisztítja a lelket.

Hány fő csakra van az emberi testben?

A testünkben 7 fő csakra van, amelyeken keresztül érezzük az energiákat, nevezhetjük akár energiaközpontnak is őket. A csakra eredete szanszkrit, jelentése energiaörvény. A csakra forgása hozza létre ezt az energiaörvényt, ahol az energiát felvesszük, majd leadjuk. Az energia által gondolatokat és érzéseket tudunk létrehozni. A negatív energiáktól úgy tudunk a legkönnyebben megszabadulni, ha meditálunk, figyelünk és éberek maradunk. Amennyiben rendszeresen törődünk a csakráinkkal, érzékenyebbek leszünk az alacsony tápértékű, magas kalóriatartalmú ételekkel szemben.

Miben jelenthet segítséget a csakrákkal való munka?

A csakra meditáció segít felfedezni érzéseinket, tudatalattinkat és jobban megismerhetjük önmagunkat. Valódi érzéseink is előtérbe kerülnek, ráadásul ezek gyógyítása, helyreállítása is elkezdődik. Az élet értelmét is könnyebben megtalálhatjuk, valamint a felszínre törnek pszichoszomatikus betegségeink is, ha vannak. A rendszeres csakra meditáció hatására nem csak kiegyensúlyozottabbak leszünk, hanem egészségesebbek és felszabadultabbak, lényegesen boldogabban éljük majd meg a mindennapjainkat.

Csakra van a hátgerincünk végénél, a nemi szervek környékén, a gyomorszájunk alatt, a szívnél, a toroknál, a homlokunk közepén, ezt nevezik sokszor harmadik szemnek és a hetedik a fejtető közepén van.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.