Hogyan működik az autó tartós bérlése?

Author: | Posted in Autó-motor, Szolgáltatás No comments

Ma már számos cég foglalkozik autók bérbeadásával, így sokaknak nem jelent problémát, ha mondjuk nem rendelkeznek saját gépjárművel. Ráadásul autót akár hosszabb időre is bérelhetünk, ezt nevezik a szakmában tartósbérletnek. A tartós bérletet azért is célszerű választani, mert gazdaságos megoldás, így könnyebben maximalizálhatjuk a nyereséget is. A gépjárműbérleti díjak egyébként elszámolhatóak költségként és az ÁFA is visszaigényelhető 100%-ban. Útnyilvántartás hiányában 50%-ban igényelhető vissza az ÁFA.

A tartós bérletet cégek vehetik igénybe.

Amennyiben a minősítés megfelelő, nem kell számolnunk induló befizetéssel, ez azt jelenti, hogy a partnerek átesnek belső minősítési folyamaton és ez alapján dől el az óvadékfizetés szükségessége. A döntést a pénzügyi mutatószámok határozzák meg, tehát teljes mértékben objektív minősítési eljárásról beszélünk. Az autó tartós bérlet cégeknek jelent elsősorban kiváló lehetőséget.

Kiknek javasolt a tartós autós bérlet?

A tartós bérletet operatív lízingnek is hívják és többféle konstrukcióból van mód választani. A döntést meghatározza az is, hogy mekkora kockázatot akarunk vállalni. Az autók tartós bérlésének lehetőségével a kisebb cégek és a nagyobbak is előszeretettel élnek. A bérbevevőnek majd azt is meg kell tippelnie, hogy a futamidő végén körülbelül mekkora lesz az autó maradványértéke.

Milyen feltételei lehetnek a tartós bérletnek?

A tartós bérletet kizárólag cégek vehetik igénybe, ráadásul két lezárt évvel is rendelkezniük kell és az sem árt, ha ezek pozitív végeredménnyel zárultak, hiszen ez bizonyítja a vállalat sikerességét. Új és használt személygépjárművet vagy haszongépjárművet is bérbe lehet venni. A bérbeadó egy előzetes vizsgálatot is megcsinál, ehhez szüksége lesz cégnévre és adószámra.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.