A Tolvajkergetők-sztori

Author: | Posted in Vegyes No comments

Ott állsz, a bringád kihűlőben lévő helyét bámulod, és nem hiszel a szemednek…

Ha nem használtál megfelelő kerékpár lakatot, vagy csak peched volt, akkor pontosan tudod, hogy miről beszélek, de ha Te megúsztad, biztosan van az ismerőseid között, akinek már lopták el kerékpárját.

A Tolvajkergetők erre a problémára kerestek megoldást, a maguk módján. A civilekből álló csoport a nevükkel ellentétben nem akart kergetőzni a tolvajokkal, ezért nyomkövetőkkel szerelték fel csalikerékpárjaikat, és Budapest jól ismert pontjain pecáztak; sikerrel.

2012 szeptembertől 2013 januárjáig tartott az akció, amit egy 15 részes websorozatban követhetünk nyomon a kezdeti bénázástól, a nagy fogáson át, a csattanós befejezésig…

Ha valaki a sorozat megnézve kedvet kapna a kergetéshez, ne feledje, hogy a bűnözők elfogása minden esetben a rendőrség dolga, az önbíráskodást a törvény bünteti!

A Tolvajkergetők története egyszerre kordokumentum, kórkép a közbiztonságról és facebookos sikertörténet 19.000 szimpatizánssal.

Aki még nem hallott Tomcatről, alias Polgár Tamásról, a Tolvajkergetők vezetőjéről, az keressen rá a Wikipedián, ahol kellően árnyalt képet kaphat eddigi szerepléseiről.

 

Előnyök:

– 22 kerékpártolvajjal kevesebb van az utcán

– Nem lehet eleget hangsúlyozni a lakatolás fontosságát.

– A megvásárolható jeladó segítségével láthatatlan védelemmel láthatjuk el kedvencünket.

– A netes szimpatizánsok több egyesületet is létrehoztak, amik a helyi rendőrséggel együttműködve küzdenek a kerékpárlopások ellen.

 

 Hátrányok:

– Tomcat előítéletes ember, ezt nem titkolja itt sem.

– A videók alapján úgy tűnik, hogy a rendőrség sajnos nem minden esetben bizonyult kellően hatékonynak.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.