Hogyan érdemes költözni?

Author: | Posted in Szállás, utazás, Szolgáltatás No comments

A költözés ijesztő feladatnak tűnhet, különösen akkor, ha hosszú idő után készülünk egy új helyre költözni. Megfelelő tervezéssel és felkészüléssel azonban sokkal könnyebbé és kevésbé stresszessé tehetjük a folyamatot.

Egy költözést alaposan meg kell tervezni.

Milyen előkészületeket végezzünk?

A költözési folyamat megkönnyítésének első lépése, hogy a tervezést időben kezdjük el.  Állítsunk össze egy ellenőrző listát azokról a feladatokról, amelyeket még a költözés előtt szükséges elvégeznünk. Ennek az ellenőrzőlistának tartalmaznia kell olyan feladatokat, mint a csomagolás, a közüzemi szolgáltatók értesítése a költözésről, a címváltoztatás a postahivatalnál és a költöztető cég felbérlése.

Ezután el kell kezdenünk otthonunk lomtalanítását. Szánjunk időt arra, hogy átnézzük az összes holminkat, majd döntsük el, hogy mit szeretnénk megtartani, elajándékozni vagy kidobni. Ez nagyban megkönnyíti a csomagolást, valamint magát a költözést, mivel így kevesebb tárgy szállítását kell megoldanunk. Célszerű megfontolni egy profi költöztető cég megbízását, akik nem csak a szállításban tudnak segíteni, hanem a kirakodásban, berakodásban, cipekedésben egyaránt, akár még a csomagolásban is, ráadásul a szakemberek rendelkeznek olyan felszerelésekkel, amelyekkel még könnyebbé válnak a folyamatok és a berendezéseink, bútoraink is nagyobb biztonságban lesznek, ez köszönhető a szakszerű rögzítésnek.

Milyen eszközök legyenek kéznél?

Jó, ha a költözés napján rendelkezésre állnak különböző méretű dobozok, csomagolószalagok, buborékfóliák, amelyekkel biztonságba helyezhetjük a törékeny tárgyakat, ezen kívül legyenek jelölők  a dobozok feliratozásához, valamint dobozvágók, de kézi kocsik, esetleg ollós emelők is jól jöhetnek.

Milyen autót használjunk a bútorok szállításához?

A kisebb tárgyak, például dobozok, ruhák vagy kisebb bútordarabok szállítását saját autóval is megoldhatjuk, viszont a nagyobb tárgyakat, például kanapékat, ágyakat és komódokat érdemes nagyobb járművel eljuttatni A-ból B-be. Arról nem beszélve, hogy a költöztető teherautókban ezek a bútorok szakszerűen kerülnek rögzítésre.

Ha költöztető teherautót vagy furgont bérelünk, ügyeljünk a megfelelő méretű kiválasztására.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.