Lehetséges jó minőségű kávét venni automatából?

Author: | Posted in Szolgáltatás, Vendéglátás No comments

A kávé sokak számára elengedhetetlen a mindennapokban, rengeteg embernek csupán akkor veheti kezdetét a nap, ha túl vannak egy csésze feketén. A kávé a hatékony munkához is hozzájárul a hétköznapok során, de még az ügyfelekkel, kollégákkal is kávézás közben lehet a legjobbakat beszélgetni. Ám nem mindegy, hogy milyen fajta kávét iszunk és az se, hogy miként készül. Fontos, hogy finom és minőségi kávét fogyasszunk. Éppen ezért a legjobb, ha a vállalatok vezetői olyan kávéautomatát biztosítanak a munkavállalóiknak, amely zamatos és aromás kávékülönlegességeket kínál.

Fontos, hogy minőségi kávét fogyasszunk.

Automatából is ihatunk finom feketét?

A kávékeverékek minősége az elkészítési folyamatokban rejlik, aminek három fő fázisa van. A világbó érkező zöld kávék közül a legjobbakat a kóstolómester választja ki, a belőlük vett minta alapján. Ezután következik a pörkölés, itt nagy figyelmet fordítanak a cukrok karamelizációjára, ebben a fázisban alakulnak ki az aromák is, ami kávétípusonként eltérő. A kóstolómester receptje szerint a végső keverék egy 32 napos pihenőt követően készül el. Többféle módon csomagolják ezeket a kávékat, kerülhetnek vákuumos, aromaszelepes, podos kiszerelésű csomagolásba is, vagy olyan fémdobozba, ami védett atmoszférájú.

A kávéautomatákba is kerülhet 30-70%-os arányban robusta és arabica keverék, természetesen szemes formában, ezáltal biztosított a minőségi, kellően aromás nedű. Sőt vannak kifejezetten italautomatákba való pörkölésűek, de még mindig akadnak kereskedők, akik erre nem fordítanak nagy figyelmet. Tehát azokból az automatákból ihatunk finom kávét, amelyekbe a minőségi elvárásoknak megfelelő pörkölésű került, ezért a kávéautomata vásárlás során ezt okvetlen vegyük figyelembe, így biztosíthatunk a fogyasztók számára kiváló ízvilágú, habos, eredeti olasz presszókávét.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.