Divatos női frizurák készítése hajsütővassal

Author: | Posted in Szépség No comments

Ma már rengeteg videó van fent az interneten a különféle vagány vagy extrém frizurák elkészítéséről, amelyek alapján mi magunk is meg tudjuk csinálni otthonunkban bármelyiket, fodrász segítsége nélkül, de persze némi kézügyesség és egy jó hajsütővas kelleni fog hozzá. Az efféle hajkülönlegességeket nem csak a kivételes alkalmakra célszerű megcsinálnunk, hanem a szimpla hétköznapokra is. Vannak frizurák, amelyek nagyon rövid idő alatt összedobhatóak, de bőven akadnak bonyolultabbak is, ezek lényegesen több időt vesznek igénybe. Ma már számos hajvasaló is alkalmas a göndörítésre, de vannak kifejezetten erre a célra kifejlesztett hajsütővasak, illetve göndörítők.

A hajsütővas alkalmas a göndörítésre.

A lágyabb esésű, laza hullámok feldobják a haj volumenét, a hajkorona megemelkedik és ez sokszor mutatósabb, mint amikor rálapul a fejünkre. A napjainkban piacra dobott hajsütővasak jelentős része alkalmas a rövid frizurákhoz is. A hajsütővasat viszont megfelelően kell használni ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen technikát alkalmazunk. A hajsütővasak magas hőfokon fejtik ki hatásukat, ami roncsolhatja a hajunkat, ám a hírességek, modellek hajkoronái mégis irigylésre méltóak, pedig őket nap mint nap kezelésbe veszik a fodrászok. Minden bizonnyal magas minőségű hajvédő spray-el óvják a hajukat, tehát célszerű ilyet beszereznie annak, aki gyakran használ hajsütővasat, amennyiben tanácstalanok vagyunk a márkát illetően, kérjük ki egy fodrász véleményét.

Így alkalmazzuk a hajsütővasat…

Sokan a hajvégektől kezdik el feltekerni a tincseket a henger alakú vasra, de ez nagy hiba, ugyanis ezen a területen a legsérülékenyebb a haj. Valójában a hajtövektől érdemes elkezdeni, pár centis távolságra a fejbőrtől. A mozdulatokat először erősen javasolt alacsony hőfokon begyakorolni, ezzel is kímélve a haj szerkezetét,

 

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.