Végre nyitnak a szedd magad eperföldek!

Újra itt az eperszezon, amit a piacon és a zöldségárusoknál elég magas áron szerezhetünk be, viszont Budapest környékén is vannak a szedd magad eperföldek, ahonnan jóval kedvezőbb áron juthatunk hozzá sokak kedvenc gyümölcséhez. A szedd magad eperföldekre célszerű korán érkezni, hiszen délutánra már nem biztos, hogy marad elegendő a szép termésből, általában a délelőtt folyamán ezeket leszedik. Az eperszedés kiváló akár közös programként is a család számára, többnyire a gyermekek is rendkívül élvezik, hogy saját maguk szedhetik le a finom piros epret.

Az eperszedés kiváló program.

 

Mit vigyünk magunkkal?

Okvetlen vigyünk magunkkal egy kosarat, vagy ládákat, vödröket, ha nagyobb mennyiséget szeretnénk, de a helyszínen is vásárolhatunk az esetek többségében, amennyiben nem rendelkezünk ilyen eszközökkel. Némi harapnivaló és ital is legyen nálunk, hiszen egy darabig eltart az eper szüretelése. Így munka közben akár még egy pikniket is megejthetünk. Szedés közben nézzünk a lábunk elé, ne tapossuk le a növényt és csak az érett termést gyűjtsük be.

Arról is gondoskodhatunk, hogy a hazaúton ne menjen tönkre a gyümölcs, ezért igyekezzünk kocsánnyal együtt letépni és semmiképp se dobjuk a gyűjtőedénybe, hanem szépen óvatosan rakjuk egymásra a szemeket. Érdemes több edénybe, laposan helyezni, hogy a szállítás során egymásra rakhassuk a rekeszeket. A ládákat a szüretelés előtt ne felejtsük el leméretni, hogy a végén nehogy beleszámítsanak a végösszegbe.

A hűvösebb idő előnyünkre válik, hiszen jobban eláll az eper és nem kell attól tartanunk, hogy fonnyadni kezd. Arra is ügyeljünk, hogy a leszedett nektárt ne hagyjuk a napon állni, inkább árnyékosabb helyet válasszunk számára.

Hazatérésünket követően akkora mennyiséget mossunk meg, amennyit el is fogyasztunk. A fonnyadtabb, megnyomódott szemeket pedig okvetlen válogassuk ki, mert ezektől megromolhat a többi is, viszont ne dobjuk ki, hiszen ebből nagyon finom lekvárt vagy szörpöt készíthetünk.

A járványhelyzet miatt a szedd magad eperföldeken is tartsuk be az intézkedéseket, figyeljünk a tisztes távolságra, illetve fizetéskor ne felejtsük el felvenni a maszkot.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.