Néhány szó a plasztikai sebészetről

Author: | Posted in Sebészet No comments

Az orvostudomány több évezrede keresi a megoldásokat a betegségekre és az egyéb testi elváltozásokra is. Ez a tudományág folyamatosan fejlődött, ma már számos szakterületre osztható. Egyik ilyen szakterület a plasztikai sebészet.

A plasztikai sebészet története

A plasztikai sebészet is több évezredes múltra tekint vissza. Indiában például a levágott füleket és orrokat próbálták ezzel a beavatkozással helyre hozni. A Római Birodalomban a tökéletes testre vágytak, ezért a kisebb elváltozások megjelenése esetén is felvállalták a súlyos plasztikai sebészeti beavatkozásokat is. A középkorban, Európában a harcokban és a párbajokban keletkezett sérülések nyomai miatt volt szükség az ilyen operációkra, ezt követően az ipari forradalom után, rengeteg munkahelyen keletkezett sérülést kellett kezelni. A XX. században a világháborúkban megsérült katonáknak volt szüksége az ilyen beavatkozásokra.
A modern plasztikai sebészet története a XX. század második felében kezdődött. A rekonstrukciós műtétek mellett ekkor kezdték el alkalmazni az esztétikai plasztikai sebészeti beavatkozásokat is.

esztétikai, plasztikai sebészeti beavatkozás
Melyek az esztétikai plasztikai sebészet legfőbb jellemzői?

Az esztétikai plasztikai sebészet célja a szépség megőrzése és az, hogy az ilyen jellegű operációkon átesett személyek megőrizhessék a fiatalságukat is. Számos esztétikai plasztikai sebészeti beavatkozás van, amely után a páciens, akár 10 évet is letagadhat a korából.
Az esztétikai plasztikai sebészettől sokan tökéletes megjelenést várnak, vagy azt, hogy a műtét után kedvenc sztárjukra hasonlítsanak, ez azonban nagyon ritkán érhető el. De az esztétikai plasztikai sebészeti beavatkozásokkal a testi adottságokból kihozható az egyedi szépség.

Melyik testtájakon érhetőek el eredmények az esztétikai plasztikai sebészeti operációval?

Szinte bármely testtáj kezelhető. Leggyakrabban a mell, a has, az arc illetve a közelében található testrészek a fül, a szem, a nyak és az orr átalakítását végzik el plasztikai sebészeti beavatkozásokkal. Azonban lehetőség van intim területek kezelésére is.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.