Milyen személyemelőket lehet telepíteni otthonra, irodákba?

Author: | Posted in Otthon, Vegyes No comments

A függőleges szállítást a különféle emelő platformok teszik lehetővé. A platformok kültérre és beltérre egyaránt felszerelhetőek, alkalmasak személyi és intézményi akadálymentesítésre is. A napjainkban gyártott felvonók kellően modernek és csendes működést biztosítanak, illetve megjelenésükben is feldobják a környezetüket. Könnyen vezérelhetőek a nyomó gombokkal és a hívó készülékekkel, amelyeket minden egyes megállóhoz felszerelnek. A személyek szállítására tervezett lifteknek olyan méretűnek kell, hogy egy kerekesszékes gond nélkül elférjen benne. Egy panellakásba vagy társasházba célszerű olyan felvonókat telepíteni, amelyek nagyobbak, hogy a bútorok szállítása is megoldható legyen. Ezek a típusúak nagyobb családi házakban is megállják a helyüket, de egy emeletes családi házban a kisebb típusú személyemelő is elegendő.

A felvonókat szükséges karbantartani.

Irodaházakba is érdemes személyemelőket telepíttetni, lehet egyszerre akár többet is, hogy a dolgozók hamarabb eljuthassanak egyik pontból a másikba. Több lift abban az esetben indokolt elsősorban, ha az adott intézményben nagyon sok dolgozó van jelen a mindennapok során. Az irodaházakat megjelenésében is kellően modernné lehet varázsolni a személyemelőkkel, ugyanis az épületbe kerülhet akár üvegből készült felvonó is, ami meglehetősen mutatós. Üveg liftekkel a nagyobb plázákban is találkozhatunk, amelyekben izgalmas utazni.

Mi a teendő meghibásodás esetén?

Az egyszerű kialakítású és a magas műszaki tartalommal rendelkező liftek egyaránt meghibásodhatnak, főleg, ha nincsenek rendszeresen karban tartva. A hosszú élettartam érdekében a kivitelezőknek állandó jelleggel ellenőrizniük kell az alkatrészeket és a működést, amennyiben problémát észlelnek fontos, hogy minél előbb kijavítsák, így biztosítható a biztonságos és a gördülékeny működés. Amennyiben a személyemelő használója véli úgy, hogy valami nincs rendben, értesítse minél előbb az illetékeseket.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.