Miért jó megoldás összegyűjteni az esővizet?

Author: | Posted in Otthon No comments

A víz egyre fontosabb szerepet kap az életünkben. Az ivóvíz ellátás számos országban komoly problémákat okoz, ezért egyre többen foglalkoznak az édesvíz hatékony felhasználásával. Különböző eszközöket fejlesztenek, ezért ma már egyre több háztartás dönt úgy, hogy összegyűjti a csapadékot és a hólevet. Amennyiben érdeklődik a víz megőrzése és optimális felhasználása iránt olvassa el a bejegyzésünket, hasznos ötleteket kaphat.

Az összegyűjtött esővíz kiválóan alkalmas a kert öntözésére!

Milyen előnyei vannak a csapadék gyűjtésének?

A környezetvédelem rendkívül fontos szerepet kapott napjainkban. A hatékony vízgazdálkodással jelentős mértékben hozzájárulhatunk a bolygó megóvásához. Az eső és a hólé nem tartalmaz meszet, ezért kiválóan alkalmas a kert, gyep, a veteményes- és a virágoskert öntözésére.
A csapadék tárolásával és megfelelő felhasználásával azonban pénzt is megtakaríthatunk. A vezetékes vízért és a csatornahasználatért hazánkban ugyanis nagyon sokat kell fizetni.

Hogyan lehet összegyűjteni a csapadékot?

Az esőt és a hólevet a cserép, vagy palatetővel fedett épületekről ereszcsatornákon keresztül lehet a gyűjtőedényzetbe eljuttatni. Hazánkban évente, az éghajlati viszonyok miatt, 1 m2 nagyságú felületen közel 300 liter vizet lehet összeszedni. Fontos tudni, hogy a csapadék könnyen szennyeződhet, ezért érdemes néhány napon belül felhasználni.

Hol tárolható az esővíz?

A csapadékot különböző alapanyagokból készült edényekbe lehet rakni. Legtöbb esetben valamilyen fémből, betonból, fából, vagy műanyagból gyártott edényzetet használnak. Ma is sok családi házban találkozhatunk hordóval, azonban egyre többen választják a kifejezetten csapadék tárolására tervezett, strapabíró műanyagból készült, tökéletesen záródó, esztétikus megjelenésű tartályokat. Ezek a vízgyűjtők könnyedén összeköthetők az ereszcsatornával és nagy mennyiségű csapadék tárolását teszik lehetővé.

Hol vásárolhatja meg ezt a víztárolót?

Professzionális esővízgyűjtő tartályt érdemes webáruházból megrendelnie. Ezekben az üzletekben eltérő méretű víztárolókat ajánlanak, ezért könnyen megtalálhatja az ön ingatlanának legjobban megfelelő tartályt. A cég munkatársai részletes tájékoztatást adnak a beszerelésről valamint a karbantartásról, így biztosan hosszú ideig használhatja.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.