Pappa Pia – a nyár legjobb magyar filmje

Author: | Posted in Kultúra No comments

Ha elfáradtál a rengeteg szabadtéri programon és nem szeretnél otthon unatkozni, akkor érdemes megnézned egy filmet a moziban. És, hogy melyiket? Szerencsére most a magyar filmszakma is vár titeket egy igazi meglepetéssel a Pappa Piával.

Igen, jól látod Pappa Pia;

Már a cím is rendkívül sokat elmond, ez a film a Mamma mia magyar verziója, vagyis egy jó kis musicalt nézhettek meg, melyben a 80 -as évek legnagyobb buli slágerei várnak titeket. Hallhatjátok például  a Neoton Familiát, Máté Péter dalait, de Korda György és Balázs Klári is szerepet kap, úgyhogy talán az ő slágereik is szerepelnek a filmben. Az örökzöld  dalokat pedig legutóbbi évek tehetség kutató műsoraiból ismert előadói például Kováts Vera  eléneklik. A rengeteg sláger mellett a film alaptörténete is garantálja a felhőtlen kikapcsolódást, hiszen a főszereplő egy lecsúszott nyugdíjas férfi, aki egy ócska csónakházban tengeti az életét. Azonban egy sikeres diszkó tulajdonos, a csónakház helyére egy 21. századi szuper plázát akar építeni, így veszélybe kerül a link nyugdíjas bácsi lakása. Persze ő nem hajlandó csak úgy lemondani az otthonáról, hanem egy romkocsmát nyit, amiben segít neki a külföldről haza térő unokája is.

Pappa Pia moziplakát
A zene és a sztori mellett a szereposztás miatt is érdemes megnéznetek ezt a filmet. A romkocsma tulajdonosát, az öreg nyuggert a Beatrice frontembere Nagy Feró játssza,  segítőkész unokáját, az ismert hazai sztár Szabó Kimmel Tamás alakítja, a gonosz diszkó tulajdonos pedig nem más lesz, mint Stohl András. De a mellékszerepeket is nagyon híres sztárok alakítják. Láthatjátok például Reviczki Gábort, Zsurzs Katit, vagy Dobó Katát is. A sok ismert magyar művész mellett feltűnik egy londoni színházban szereplő hölgy: Ostorházi Bernadett is.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.