Miért próbáld ki a török fürdőket?

Author: | Posted in Kultúra, Utazás No comments

Magyarországon rendkívül gazdag gyógyfürdőkben. Az ország minden területén találhatunk olyan komplexumokat, amelyek egész évben biztosítják szolgáltatásaikat a vendégeknek. A fürdőzés kultúrája több évszázados, sőt bizonyos területeken több évezredes hagyományokkal rendelkezik. Ma is válogathatunk néhány török fürdő ajánlatai közül.

Törökfürdő

A török fürdők rövid története!

A Török birodalom egész területén építettek fürdőket. Magyarországon, Budán, Szegeden, Egerben, Esztergomban, Szolnokon, Pécsett működtek a legendás török fürdők. A Török Birodalom terjeszkedése során a római fürdők helyére építették a hagyományos fürdőket, a hamamokat és a kalipcsákat.

Néhány török fürdő Magyarországon!

A török fürdőzés hagyományait ma elsősorban a Budán őrzik. A Gellért és a Rudas fürdők szerveznek hagyományos fürdő programokat a vendégeknek. De vannak olyan több száz éves gyógyfürdők, ahol terápiás célú foglalkozásokat is szerveznek, illetve a legmodernebb szolgáltatásokat is biztosítják. Ilyen például Eger!

Miért keressük fel Egerben a Török Fürdőt?

A Török Fürdő ma eredeti környezetben biztosít világszínvonalú minőségű szolgáltatásokat.

A hagyományos török fürdők hangulatát az eredeti stílusú épület, a felújított kupola és a XVII. században épült, ma is használható ilidzsák (medencék) garantálják.

Az ilidzsák mellett a hamam sajátosságait, rituáléit ma is őrzi a Török Fürdő. Speciális masszázsok, gőzfürdő, valamint az úgynevezett leöntések emberi szervezetre gyakorolt jótékony élettani hatásait is élvezhetjük.

A Török Fürdőben gyógyító célú foglalkozások keretében balneoterápiás és fizióterápiás módszerekkel enyhítik a súlyos testi fájdalmakat.

A modern kor rajongóit a XXI. századi wellnessz szolgáltatások közül válogathatnak. A 30-38°C vizű medencében könnyedén ellazulhatnak az izmok, míg a nyakfürdő, a pezsgőfürdő jóval intenzívebb hatásokat válthat ki.

Az egri Török Fürdőből sem hiányozhatnak a szaunák, és aroma kabinok. A hagyományos szaunák mellett infraszaunában is feltöltődhetünk.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.