Komolyzene a mozikban

Author: | Posted in Kultúra, Szórakozás No comments

A zene könnyebbé teszi a mindennapjainkat, sőt egy ideig át is alakítja az életünket. Sokan azt mondják, hogy a kellemes zenének nyugtató hatása is van és bizony el is tud varázsolni. Igen sokan tapasztaltuk már ezeket a csodálatos érzéseket, legtöbbször az operában. A zenei stílus, a hangszerek, az épület jellegzetessége, a vendégek csodálatos estélyi ruhái egyaránt hozzá járulnak a fennkölt hangulathoz. Azonban klasszikus zene csodálatos hatásait ma már a hagyományos mozik mellett művész mozikban is élvezhetjük.

zene 2

Budapesten a következő hónapokban a Puskin Moziban szervezik meg a klasszikus kedd című programsorozatot. A rendezvény keretében havonta egy alkalommal vetítenek egy világszínvonalú jelentőségű komoly zenei koncertet. Ugye önt is elbűvöli az egyedülálló 60 tagú, öt szólamban játszó zenekart vezető holland hegedűművész André Rieu által vezetett Johann Strauss Orchestra zenéje. A művész, aki a komolyzene tökéletes hangzását ötvözi a humorral és popzenei koncerteken megszokott gyönyörű látvánnyal.

Persze a klasszikus zenei koncertek legismertebb városa a karácsonyi és újévi ünnepélyes rendezvényeiről is ismert Bécsben készült felvétel sem maradhat ki a klasszikus kedd rendezvénysorozatból. Ha ön nem csak a zenéért, hanem az énekért is rajong, akkor ajánljuk figyelmébe az 1999- decemberében, a 3 tenor által előadott fennkölt, ma már megismételhetetlen koncertfelvételt.

A Puskin Mozi mellett az Uránia Nemzeti Filmszínház is várja a klasszikus zene rajongóit. Az őszi hónapokban koncert dokumentum filmeket vetítenek az érdeklődőket. Ezeket az előadásokat akkor ajánljuk, ha nem csak a világhírű zeneszerzők Haydn, Mozart, Chopin alkotásait szeretné újra meghallgatni, hanem az életük legfontosabb eseményei is érdeklik és kíváncsi a legismertebb mai előadók véleményére is.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.