Ismerjük meg Zugló nevezetességeit!

Author: | Posted in Kultúra, Szállás, utazás No comments

A fővárosunkban rengeteg a látnivaló, ezen belül Zugló is megannyi érdekességet tartogat, nem véletlen, hogy a turisták zöme is a város ennek a részére kíváncsi a leginkább. Nézzük hát, hogy milyen csodás helyeket lehet szemügyre venni Zuglóban.

A Hősök Tere nagy népszerűségnek örvend a turisták körében.

Zuglói látnivalók

A kerület egyik legnagyobb büszkesége a Hősök tere, ami soha nem üres, naponta több ezren veszik szemügyre. A tér mögött pedig csodás sétát lehet tenni a Városligetben, ahol fantasztikus éttermek nyújtanak gasztronómiai élményeket, ezen kívül körbe lehet sétálni az itt található tavat is, ahol a gyermekek előszeretettel etetik a tóban úszkáló kacsákat. A Városligetben található fák gyönyörűek, több száz évesek, az 1700-as évek közepén kezdték el ültetni őket, ezelőtt mocsáros, legelős terület volt, napjainkban már játszótér is a kicsik rendelkezésére áll. A Városligetből átsétálhatunk a Vajdahunyad várába, ami nem mindennapi látványt biztosít, a kastély építészeti szempontból is lehengerlő, gótikus alkotás, amely Alpár Ignác építésznek köszönhető. A városliget másik szegletében pedig az állatkert helyezkedik el, ahol számtalan programmal várják a látogatókat.

Az igazi művész lelkek bebarangolhatják a Szépművészeti Múzeumot, ami 1906. december 1-én nyitotta meg kapúit, a megnyitón jelen volt Ferenc József is. A Múzeum 2015-től 2018-ig felújítás alatt állt.

Zugoló lényegében országos szinten kiemelt kulturális és rekreációs központ, a műlyégpályának is helyet ad és ezen kívül számtalan eseménynek, rendezvénynek is.  Tavasszal majálison vehetünk részt, egészségi szűréseket is rendeznek, nyáron koncerteket, gyermeknapot és a Fővárosi Nagycirkusz is közvetlen az Állatkert mellett található. Éppen ezért a vidékről ide látogatóknak, turistáknak célszerű a kerületben megszállniuk, természetesen bőven akad zuglói szállás, amelyekből válogathatunk.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.