Adventi időszaki teendők

Author: | Posted in Kultúra No comments

Közeledik Advent időszaka, a Karácsony előtti várakozás ideje, és ilyenkor talán egy kicsit jobban oda figyelünk rokonainkra és a barátainkra és igyekszünk kisebb- nagyobb ajándékokkal meglepni őket. A gyerekek számára különösen fontos ez az időszak, hiszen nagyon szeretik az aprócska meglepetéseket is. Mikor mivel ajándékozd meg a gyerekedet az év utolsó időszakában, ehhez adunk néhány ötletet.

advent

Lássuk csak mikor és mivel lepd meg a kicsikédet Advent időszakában. Az ajándékozást és az ünnepi készülődést elkezdésére legjobb időpont November 27-e Advent első vasárnapja. Ekkor adhatsz a gyerekednek egy kifejezetten erre a célra kialakított adventi Kalendáriumot. amelyben Karácsonyig minden nap egy aprócska képpel van jelölve, a kép alatt pedig valamilyen édesség általában finomabbnál finomabb csokoládé található. Ugye, hogy a te gyereked is szereti az édességeket? Na akkor egy meglepetés már van. És ha a kicsikéd kreatív, akkor együtt elkészíthetitek az adventi koszorút is. Ehhez négy gyertyára, fenyőágakra, tobozokra és kézzel elkészíthető díszekre van szükség. Szerencsére számos olyan üzlet van ahol megvásárolhatod a díszek elkészítéséhez szükséges papírokat, szalagokat, dobozokat is. Ha elkészült az adventi koszorú, akkor az első gyertyát meg is gyújthatjátok. Majd a következő héten még egyet, és így tovább egészen Karácsonyig, akkor ugyanis mind a négy gyertyát meg kell gyújtani.

A következő fontos időpont December 6.-a, Mikulás napja. A hagyomány szerint ezen a napon Szent Miklós megajándékozta a gyerekeket, ezért minden gyerek izgatottan várja a meglepetéseket. Ezért azonban tenni kell. December 5-én figyelmeztesd a gyerekedet, hogy alaposan tisztítsa ki csizmáját, hiszen a Mikulás bácsi csak a tiszta cipőbe rak ajándékot. Télapó, szaloncukor, mogyorókrém, és a gyümölcsök, banán, narancs, dió, no meg persze egy kis virgács is mind, mind a várva várt ajándékok közé tartozik.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.