Miért jó a textil szatyor?

Author: | Posted in Kereskedelem No comments

A környezetünk megóvása érdekében számtalan dolgot tehetünk, például a bolti műanyag szatyrokat kiválthatjuk textil szatyrokra. Az üzletek nagy részében még mindig jelentős számban helyeznek ki műanyag zacskókat, a pékáruknál, zöldséges szektorban és a hentes pultban is többnyire nejlonba csomagolják a termékeket. De ma már erre a célra kifejezetten kaphatóak olyan anyagból készült tasakok, amelyeket magunkkal vihetünk, amikor vásárolni megyünk és természetesen ezek nem szennyezik a környezetünket.

A bevásárláshoz célszerű textil szatyrot vinnünk.

 

A számítások alapján nagyjából több, mint 5000 milliárd műanyag szemét szennyezi az óceánok vizét, amelynek nagy hányada műanyag szatyor. Azért ártalmasak, mert apró darabokra, tehát mikroműanyagokra aprózódnak szét, majd bekerülnek a vízbe és egyben az élelmiszerekbe is. Éppen ezért országszerte törekednek arra, hogy visszaszorítsák használatukat, ennek érdekében törvényjavaslatokat is hoznak a döntéshozók, valamint díjkötelessé teszik őket.

Jó megoldás, ha textil szatyrokat használunk…

A textil szatyrok strapabíróak és masszívak, nem szakadnak ki olyan könnyen, mint a műanyag zacskók. A tisztításuk sem bonyolult, egyszerűen csak be kell dobnunk a mosógépbe. Napjainkban már számtalan textil szatyor közül válogathatunk, színben és méretben is bármilyet beszerezhetünk. Választhatunk akár egyszínűt vagy mintásat, de a viccesebb félékből sincs hiány. A textil szatyrok egészen kicsire összehajthatóak, így nem foglalnak el sok helyet a táskánkban.

A vásárlásokat minden alkalommal célszerű megtervezni, listát írni és ellenőrizni, hogy a textil táska is kéznél van-e. Nagyobb bevásárláshoz több darab is legyen nálunk, hogy még véletlenül se kelljen műanyagot vásárolnunk.

Egy kis szervezéssel és a tudatos gondolkodással könnyű megszervezni a folyamatot, ráadásul ezzel nagyban hozzájárulunk a hulladékcsökkentéshez.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.