A liftek, felvonók szerepe napjainkban

Author: | Posted in Ingatlan, Szolgáltatás No comments

A liftek, felvonók jelentős szerepet gyakorolnak a mindennapjainkra, szinte észre sem vesszük őket, kivéve akkor, amikor meghibásodnak. A több emeletből álló épületekben szinte elengedhetetlenek a felvonók, liftek, hiszen általuk elkerülhetjük a lépcsőzést, ami a gyerekek és az idősek számára is megterhelő. Személy és teherszállító liftek egyaránt vannak, mind a két típusnak nagy teherbírásúnak kell lennie. A különleges kialakítású, egyedileg tervezett berendezések drágábbak, de például egy hotelbe, szállodába jellemzően ilyenek beszerzése szükséges.

Az, hogy pontosan milyen lift kerül az adott épületbe, függ a létesítmény adottságaitól, de az ezzel foglalkozó cégek pontosan tisztában lesznek azzal, hogy melyek a legideálisabbak és figyelembe veszik a megrendelők egyedi igényeit is. Tehát a liftépítés előtt a vállalkozás először részletesen egyeztet a megrendelővel és alaposan felméri a környezetet. Ezt követően tervdokumentációt készítenek, amelyben a műszaki igényeket is lefektetik.

A felvonók az üzemekben kerülnek legyártásra, majd kitűzik a felszerelés idejét. Különféle biztonsági előírásokat is figyelembe kell venniük.

Napjainkban fontos az akadálymentesítés

A liftek, felvonók nem csak könnyebbé teszik a dolgunkat, hanem a mozgássérültek számára is meghatározóak. A lifteknek jelentős szerepe van a kórházakban is. Felvonók telepíthetőek klasszikus vasbeton aknába, akár acél aknatorony szerkezetben.

A liftek telepítésével foglalkozó cégek karbantartási munkálatokat is vállalnak, így ha meghibásodik vagy valami nem úgy működik, ahogy kellene, azonnal lehet feléjük jelezni. Lift építés – Nyír-Lift Kft. által kiváló választásnak bizonyulhat, mivel bőven van már tapasztalat a hátuk mögött, és minőségi, megbízható munkát végeznek.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.