Az IP kamera rendszerek alkalmazása napjainkban

Author: | Posted in Informatika, Ingatlan, Otthon No comments

A biztonsági kamera és az IP kamera közt jelentős különbségek vannak, nem ugyanazt kell érteni a két fogalom alatt. A biztonsági kamera biztonsági feladatok ellátására ideális, például ipari területekre, az IP kamera viszont ennél sokkal több szolgáltatást tud biztosítani. Az IP kamerák lényegében mini számítógépek, az elsődleges feladatuk ugyanúgy a megfigyelés, ám sokkal újszerűbben teszik az analóg társaikkal szemben. Érzékelő, objektív szintén van bennük, akárcsak az analóg rendszerekben. Lan vagy Wifi hálózatra csatlakoztatva önállóan is alkalmazhatóak, tehát nem szükséges hozzájuk monitor, video szerver vagy televízió.

Az IP kameráknak saját weboldaluk van, ahová a felhasználó bármikor be tud jelentkezni és szemügyre veheti a felvételeket, valamint az aktuális képet is láthatja, sőt, ha a kamera kialakítása olyan, még mozgathatja is. A kamerát a távolból is van lehetőségünk vezérelni, tehát nyaralás közben is bármikor ellenőrizhetjük otthonunk biztonságát, csupán internetre van szükségünk. Az élőképen kívül az IP kamera  rögzíti is a felvételeket, amelyek megőrizhetőek, továbbíthatóak és bármikor megtekinthetőek. Többféle felvételre képes, mozgás érzékelés esetében pedig a fényképet önállóan továbbítja email-en. A mozgást kiváltó esemény első képkockájáról fogunk képet kapni, amit egy előre beállított szerverre fog a rendszer továbbítani. Természetesen a rögzített anyagot bármikor kitörölhetjük.

Mire van szükségünk az IP kamera rendszerekhez?

Amint már említettük, internet, maga az IP kamera, számítógép és routerr szükséges az egység telepítéséhez, a zajló eseményeket innentől kezdve a nap bármely szakában megtekinthetjük. Az IP kamera rendszerek alkalmazása nem igényel különösebb szaktudást, mivel egyszerűen kezelhetőek. Levonva a következtetéseket, kifizetődő megoldás kiépíttetni, hiszen biztonságban tudhatjuk otthonunkat, vállalkozásunkat egyaránt.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.