Miért váltsak a hagyományos, kézi tésztadagasztásról dagasztógépre?

Author: | Posted in Gasztronómia No comments

Dagasztás folyamata

Számos tevékenységhez szükség lehet dagasztógépre is. Szinte mindannyian naponta vásárolunk kenyeret, vagy valamilyen péksüteményt, és bizony a rendszeresen elkészített nagy mennyiségű kelt tészták gyártásában nélkülözhetetlen szerepe van. Dagasztógépet használnak még a a cukrászatok sőt a nagyobb kávéházak is. Egyre népszerűbbek ugyanis a kis méretű, ugyanakkor laktató tésztafélék, gondoljunk csak a gyümölcsökkel és tejszínes krémmel töltött kosárkákra vagy a teakekszekre, esetleg a különböző sós vagy fűszeres pogácsákra, stanglikra, amelyek tökéletes elkészítéséhez szintén szükség van erre a készülékre.

Dagasztógépeket szívesen vásárolnak a különböző éttermek tulajdonosai is. A vendéglátó iparban ugyanis gyakran rendkívül fontos, hogy az egyes termékek a lehető legfrissebbek legyenek. Különös hangsúlyt kap az időzítés, ezért előfordulhat, hogy a nap bármelyik szakaszában szükség lehet a dagasztógép használatára.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.