Kora tavaszi friss ételek!

Author: | Posted in Gasztronómia No comments

Elérkezett a tavasz és ha te is szeretsz piacra járni, akkor biztosan láttad azt, hogy egyre több friss zöldség és gyümölcs áll a polcokon. Láthattad a zöld hagymákat, a piros retket és persze a fejes saláta vagy a kígyó uborka sem hiányozhat a polcokról. Ezek a friss zöldségek bizony nagyon jól esnek a hosszú tél után. Ebben a bejegyzésben néhány hasznos ötletet adunk ahhoz, hogy hogyan is fogyaszd vagy készítsd el ezeket a friss zöldségeket.

Kezdjük a hagymával. Ez az a zöldség, amelyik a legváltozatosabb módon készíthető el. A főzés során például helyettesíthetjük vele a vöröshagymát, így bármelyik kedvenc ételünket elkészíthetjük vele.
Ha a zöldhagyma frissességét szeretnénk élvezni, akkor érdemes a reggeli szendvicsünk mellé elfogyasztani, vagy valamilyen salátát készíteni belőle. Nagyon finom lehet egy ecetes öntettel. De ha szereted a körözöttet, akkor azt is kiválóan fűszerezheted a zöldhagymával.

A másik kedvenc tavaszi zöldségünk a retek. Ez az aprócska kis piros zöldség önmagában is nagyon finom rágcsálni való, de a szép színe és a jellegzetes gyökere miatt bizony a hidegtálakon is nagyon jól mutathat.
Azonban ha ilyenkor kora tavasszal a vasárnapi ebédet egy igazi friss salátával együtt szeretnétek elfogyasztani, akkor fejes salátát, vagy kígyó uborkát érdemes megvásárolnotok.
Ugye te is emlékszel még arra, hogy milyen finom volt a nagyinál a rántott csirke, sült krumpli és a tejfölös uborka saláta vagy a leforrázott fejes saláta?
Ha pedig szeretnél egy kicsit megújulni, akkor kipróbálhatod a mediterrán tájakon olyan népszerű tzatziki öntetet is.

Levesre vágysz? Arra is van lehetőség! Készíts egy hideg uborkalevest. Rendkívül egyszerű, hiszen csupán egyetlen hozzávalóra a kígyó uborkára lesz szükséged.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.