Készíts otthon hidegtálakat, majonézes salátákat!

Author: | Posted in Gasztronómia No comments

Elérkezett a tél. Ilyenkor talán nincs is olyan nagy kedvünk kimozdulni otthonról a jó meleg szobából. Szívesen töltjük el családunk, vagy barátaink között az időnket. Filmeket és koncerteket nézünk, olvasunk vagy finom ételeket készítünk. Ilyenkor télen is számos egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel közül válogathatunk. Rengeteg hidegtálat is készíthetünk.

Miért éppen hidegtál?

A hidegtálhoz csupán néhány alapanyagot kell alaposan összekeverni és egy- egy kellemesen fűszerezett majonéz alapú mártással vagy valamilyen salátával vegyíteni. Vegetáriánusok és húsimádók is készíthetnek maguknak hidegtálakat.
Ezeket a finomságokat, azért is szeretik, mert lehetnek főételek önálló vacsorák, vagy hideg sültféleségekkel együtt tálalt köretek.
A hidegtál készítéskor lehetünk ételstylistok is. Friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, kecsappal, is díszíthetjük a hidegtálakat.

Majonézes kukorica saláta…

A majonézes kukorica salátát mindenki szereti. Az öntethez 4-5 kanál majonézt, 2 kanál tejfölt és 1 kanál mustárt kell összekeverni. Majd egy doboz kukorica konzervvel és egy fej apróra vágott lila hagymával vegyíteni. Ahhoz, hogy az ízek összeérjenek hagyd a salátát egy éjszakát a hűtőben állni.

A majonézes alma salátát ugyanolyan egyszerűen elkészíthetjük, mint a kukorica salátát. A saláta laphoz 20dkg tejfölt, 15 dkg majonézt, 1 teáskanál citromlét, 1 evőkanál kristálycukrot, 1 csipet sót és borsot kell alaposan összedogozni. Majd 2 db apróra kockázott almára önteni.

Sajt, tojás, virsli, reszelt zöldségek is lehetnek a majonézes saláta alapjai. Ha ilyen vegyes salátát akarsz készíteni, akkor figyelj, arra, hogy közel azonos nagyságúra aprítsd fel a hozzávalókat a salátaalap pedig lehet tartármártás. Ehhez majonézt tejfölt, mustárt, citromot, sót és borsot kell összekeverni majd a kedvetek szerint összeválogatott hozzávalókra önteni.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.