Gasztronómia Archive

Rozsdamentes bútorok, asztalok a vendéglátásban és az élelmiszeriparban

Author: | Categories: Gasztronómia No comments
A rozsdamentes asztalok meghatározó szerepet játszanak az élelmiszerbiztonság fenntartásában, főleg a konyhákban és élelmiszer-feldolgozó üzemekben. Ezek az asztalok nem csak a munkafolyamatok hatékonyságát növelik, hanem alapvető elemei az élelmiszerbiztonsági előírásoknak, nagyban hozzájárulnak a megfelelő munkakörnyezet kialakításához is. A rozsdamentes acél anyagának sajátosságai miatt az asztalok rendkívül ellenállóak a különböző

Hogyan készítsünk házi tésztát a túrós tésztához?

Author: | Categories: Egyéb, Gasztronómia No comments
Tökéletes házi tészta kizárólag kiváló alapanyagokból állítható össze, a legjobb, ha falusi tojást és házi biolisztet szerzünk be hozzá. Az efféle szuper alapanyagokból mennyei tésztát készíthetünk, ami azon kívül, hogy kellően friss, még ízre is finomabb. A házilag gyúrt tészta rövid idő alatt, többnyire két perc alatt fő meg,

Mik azok a hűtött munkaasztalok?

Author: | Categories: Gasztronómia No comments
A hűtött munkaasztalok segítségével a munkavégzés könnyebbé és hatékonyabbá válhat. Napjainkban rengeteg a korszerű és praktikus berendezés, amelyek gondoskodnak róla, hogy a konyhákban, vendéglátó-ipari egységekben minden folyamat gördülékenyen menjen végbe. A minőségi hűtött munkaasztal rozsdamentes külsővel és belsővel rendelkezik, amely által sokkal időtállóbbá válik. Ráadásul a rozsdamentes acél tisztítása

Végre itt a bográcsszezon!

Végre itt a nyár, ami a bográcsozás és a kerti partik időszaka is egyben. Egy bográcsparti felejthetetlen élményt nyújt és garantáltan összehozza a társaságot, családtagokat. A bográcsban főtt ételek különlegesek és maga a főzés élménye is teljesen más. Bográcsban jellemzően azok a férfiak is szeretnek főzni, akik alapesetben nem.

Miért főzzünk cserépedényben?

Author: | Categories: Gasztronómia No comments
Manapság már rengeteg féle bevonatú edényben főzhetünk különféle ételeket, amelyek garantáltan megkönnyítik a háziasszonyok dolgát. A cseréptál sok háztartásban rendkívül közkedvelt, sűrűn kerül elő a vasárnapi ebéd elkészítéséhez, illetve akkor is, ha egy család vendégeket vár egy finom lakomára. Az edényt már évezredekkel ezelőtt feltalálták és alkalmazták, többek között

A puha mézeskalács titka!

Author: | Categories: Gasztronómia, ünnep No comments
Karácsonykor minden háziasszony igyekszik kihozni magából a maximumot és különleges ételeket, süteményeket varázsolnak az asztalra, hogy elkápráztassák családjukat. A sütést a gyerekek is imádják, ami egyébként is szuper ötlet egy közös program gyanánt. Karácsonykor nem maradhat ki, hogy a mézeskalács illata belepje a házat, többen viszont nem mernek neki

Miért használjunk a főzés során gőzpárolót?

Author: | Categories: Egészség, Gasztronómia, Vendéglátás No comments
Bizony mindannyian szeretünk jókat enni és egyre többen tartjuk fontosnak azt is, hogy a finom ételeink egészségesek is legyenek. Az éttermek vezetői is tudják ezt és szívesen teljesítik a vendégeknek ezt a kívánságát. Persze az egészséges ételek elkészítéséhez szükség van számos nagy konyhai felszerelésre. Egyik ilyen eszköz a gőzpároló.

Süteményes dobozok a desszertek megfelelő tárolására!

Author: | Categories: Gasztronómia, Termékleírás No comments
A cukrászdáknak, éttermeknek, kávézóknak és látványpékségeknek a zavartalan működéséhez szükségük van számos kisebb- nagyobb termékre, többek között eltérő típusú süteményes dobozokra. Mire figyelj, ha süteményes dobozt keresel? Mivel különböző formájú süteményes dobozok közül válogathatsz először döntsd el azt, hogy milyen típusú nassolnivalók tárolására szeretnéd használni ezeket a termékeket. A

Egészséges finomságok Húsvétra!

Author: | Categories: Gasztronómia No comments
Hamarosan elérkezik a Húsvét. Ebben az évben négy napig ünnepelhetünk, ezért változatossá tehetjük ezt a hosszú hétvégét. Kirándulhatunk, túrázhatunk, vagy otthon is pihenhetünk. Ha ti is családi körben, sütés – főzéssel együtt szeretnétek eltölteni ezeket a napokat és úgy gondoljátok, jó lenne a hagyományos ételeket egészséges módon elkészíteni, olvassátok

Készíts otthon hidegtálakat, majonézes salátákat!

Author: | Categories: Gasztronómia No comments
Elérkezett a tél. Ilyenkor talán nincs is olyan nagy kedvünk kimozdulni otthonról a jó meleg szobából. Szívesen töltjük el családunk, vagy barátaink között az időnket. Filmeket és koncerteket nézünk, olvasunk vagy finom ételeket készítünk. Ilyenkor télen is számos egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel közül válogathatunk. Rengeteg hidegtálat is készíthetünk.