Tippek, hogy te légy a szabadulószobák legjobb játékosa

Author: | Posted in Egyéb No comments

A szabadulószobák kiváló programot jelentenek egy baráti társaság vagy család számára. Egy jól összerakott és logikailag megtervezett szobából egyáltalán nem egyszerű kijutni, sokszor megizzasztja a játékosokat. Most olyan tippeket szeretnénk adni, amelyekkel egyszerűbb és élvezhetőbb lesz a játék és a végén garantált a siker.

A szabadulószobák kiváló programot jelentenek.

Az egyik legmeghatározóbb szempont a csapat, ezt a játékot olyan emberekkel érdemes kipróbálni, akiket már jól ismerünk. Legyen szó akár barátokról, rokonokról vagy kollégákról, minden bizonnyal ismerni fogjuk az erősségeiket, így jobban fel lehet osztani a feladatokat. Ha megvan a bizalom és a szimpátia, gördülékenyebb lesz a kommunikáció, jobban tudjuk egymást segíteni.

A legapróbb részletekre is figyeljünk, érdemes például a bemutatkozó videót vagy az intrót is többször megnézni, hiszen sokszor rejtenek el benne jeleket. A szobát vagy szobákat pedig részletesen átnézni úgy, hogy ne maradjon ki egy négyzetméter sem. Általában azoknak a nyomoknak van a legnagyobb szerepe, amelyek jelentéktelennek tűnnek.

Az idő a legnagyobb ellenség a játék során, ezért ne ugyanazon a feladványon dolgozzon mindenki, inkább osszuk fel a feladatokat, így sokkal hatékonyabb lesz a játékidő. Az esetek többségében egy óra áll a küldetés teljesítésére. Ne akarjunk erővel átjutni egy lelakatolt, vagy bezárt ajtón keresztül, ilyen szabadulószobák nem nagyon léteznek, a logikus megoldás a lényeg. Néha ki lehet hagyni dolgokat, gondoljunk itt arra, ha például egy négy számjegyből álló kódból hármat már tudunk, akkor az utolsónál nyugodtan próbáljuk végig mind a 10 számjegyet.

Ne essünk pánikba és ne kapkodjunk, ha elakadtunk a játék során, bátran kérjünk segítséget a játékmesterektől, akik rávezetnek minket a helyes megoldásra.

Külföldön milyenek a szabadulószobák?

Szabadulószobák szerte a világban vannak és felkapottak. Külföldön is ugyanezen az elven működnek, néhol talán jobban ki vannak dolgozva. Néhány ismerős nem olyan régen számolt be arról, hogy angliai kiruccanásuk során mennyire élvezték a játékot a The Real Escape escape room (magyarul szabadulószoba) Portsmouthban, ezért ha valaki éppen arrafelé jár, mindenképp érdemes betérni hozzájuk és kipróbálni, hogy megtapasztalja a különbségeket.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.