Hogyan teheted könnyebbé a tanévkezdést

Author: | Posted in Egyéb No comments

Lassan itt a szeptember, elkezdődik az iskolákban a tanév, biztos vagyok benne, hogy már te is megvásároltad a kicsikédnek a könyveket és a füzeteket. Persze a tanszerek és a sport cuccok sem hiányoznak, szóval a gyerek útra kész. Azonban mégis van néhány olyan dolog, amit ha figyelembe veszel, akkor könnyebbé teheted az egész család számára a tanévkezdést.

school

Lássuk csak…

Szegény gyerekeknek a több, mint két hónapos pihenés után ismét korán kell felkelniük. Szeptember első heteiben ez bizony nagyon nehéz lesz. Légy türelmes a gyerekekkel, nézd el, ha lassabban készülődnek és adj elég időt nekik a reggeli ébredezéshez, nyújtózkodáshoz, mosakodáshoz, öltözködéshez. Ha otthon mindennel elkészültetek, akkor számítsatok az utazás kellemetlenségeire is. A zsúfoltság mindenhol megnehezíti a hétköznapokat, a reggeli csúcsforgalomban rengeteg autó közlekedik, ,és a metrókat, buszokat, villamosokat is elárasztják ilyenkor az iskolába siető fiatalok. A buszon utazva találjatok magatoknak egy kényelmes ülő vagy álló helyet. Utóbbi esetben fontos, hogy biztosan tudjatok kapaszkodni.

Ha ezek után szerencsésen megérkeztetek a suliba, akkor már csak a tanórákra kell koncentrálni. A több, mint két hónapos pihenés és szaladgálás után nehéz egyik napról a másikra 45 percig folyamatosan ülni a padban és figyelni a tanárnőre. Ezért ha a gyerek délután fáradtan, kimerülten ér haza és semmi kedve rögtön neki esni a házinak, engedd kicsit pihenni. Az utazás is fárasztóbb az első pár hétben míg újra vissza szoknak a suliba.

Rendben, de a délután és az este sem olyan egyszerű

Sajnos a kicsik délutánonként sem tudnak felhőtlenül játszani. Meg kell oldaniuk a házi feladatot, pedig a kellemes indián nyár időszakában szívesebben szaladgálnának a parkban vagy csúszkálnának a játszó téren, esetleg játszanának a telefonjukon, PC-jükön vagy épp konzoljukon. Szerencsére még késő délután is világos van, ezért találhattok egy kis időt a szabadtéri programokhoz is. Este pedig a korai alvással kell törődni. Így mindig kipihenten mehetnek a gyerekek az iskolába.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.