Néhány praktikus ételtároló!

A rendszeres étkezés az egészségi állapotunk egyik alapfeltétele. Megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékot kell ennünk és persze nem feledkezhetünk meg a folyadékról sem. Ahhoz azonban, hogy mindig megőrizzük az ételeink minőségét be kel szereznünk néhány tárolódobozt. Persze nem feledkezhetünk meg a kisebb- nagyobb táskákról sem.

Mire érdemes figyelni, ha dobozt keresel az ételeid tárolásához?

Mindenképpen végig kell gondolnod azt, hogy milyen ételféleséget és hol fogsz tárolni. A kemény húsú zöldségeket és gyümölcsöket almát, céklát, sárgarépát vagy krumplit érdemes egy kisebb jól szellőző fonott vagy műanyag kosárban egy szabad polcon tartani. Ha van kedved, akkor egy asztaldíszt is csinálhatsz a szebb termésekből. A lágyabb zöldségeket gombát, paprikát és paradicsomot valamint a gyümölcsöket a szőlőt, banánt vagy a barackot érdemes a hűtőben erre a célra kialakított műanyag dobozban tartani.
De figyelj az alapanyagokra is. Könnyen tisztítható és a konyhádba tökéletesen illeszkedő terméket válassz.

Mi legyen a húsféleségekkel?

Ha szeretnéd lefagyasztani a húst, akkor hagyd a bolti csomagolásban és úgy tedd a fagyasztóba. Ha csupán néhány óráig szeretnéd a hűtőben tartani, akkor szerezz be egy jól zárható műanyag dobozt. A Tupperware számos eltérő méretben ajánl ilyen dobozokat. Ezekben a dobozokban akár az előre felaprított hagymát, paprikát is tárolhatod.

Mi legyen a főtt ételekkel?

A főtt ételeket érdemes kis adagokban az úgynevezett fagyó- mikró dobozokba tárolni. Így elvihetjük a munkahelyre és néhány perc alatt felmelegíthető a házi készítésű finomság.

Végül pedig érdemes beszerezni egy shakert is. Ebben joghurtot, vagy gyümölcslevet is lehet a munkahelyre vinni. Akár a biciklire is felrakható és mindig kényelmesen használható.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.