Kóstoljuk meg a fehér teát!

Author: | Posted in Egyéb No comments

A reggeli mellé sokan szívesen fogyasztunk valamilyen italt. A jellegzetes aromájú kávéféleségek, espresso, cappuccino, latte macchiato mellett egyre többen választjuk a teákat. Gyógynövény, gyümölcs, fekete, zöld teák mellett megkóstolhatjuk az igazi különlegességnek számító fehér teát.

Miért olyan különleges ez a növény?

Ez a teaféleség a távol keleti országokban terem. A termesztése Kínában több ezer éves hagyományokra tekint vissza. Korábban kizárólag a császárok fogyasztották a bimbóból készült italt. Jelenleg egy év alatt mindössze két napig szedhető. A növény leveleit kizárólag kézzel gyűjtik össze. A betakarítás után párolják, majd szárítják. Napjainkban könnyen beszerezhetjük, hiszen szinte minden ismert teakészítő nagyvállalat értékesít valamilyen fehér teát.Miért szeretik olyan sokan a fehér teát?

Ez az ital jellegzetes színű, az aromája rendkívül egyedi, valamint rendelkezik egy kellemes, édeskés utóízzel. A különleges teaféleséget egyre gyakrabban használják ételek készítésekor. Rendkívül ízletes mártások készíthetők belőle.

Milyen jótékony élettani hatásokkal rendelkezik a teaféleség?

A „teák császára” kiváló antioxidáns, vagyis a fogyasztásával lassítható az öregedési folyamat, késleltethető a daganatok kialakulása; javítja az immunrendszert, erősíti a csontozatot. Emellett meg kell említeni az tea vérnyomás- és koleszterincsökkentő hatását. Az ital a fogyókúrázók számára is hasznos lehet, hiszen csökkenti az éhség érzetet és serkenti az emésztést, sőt jelentős mértékben hozzájárul az izmok egészséges működéséhez.

Mire figyeljen, ha fehér teát főz?

Ez a növény rendkívül érzékeny, ezért nem szabad forró vízzel leönteni. Meleg vizet célszerű tealevelekhez adni. Ezt követően 3-5 perc áztatás után fogyasztható.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.