Hogyan válasszunk céges autót?

Author: | Posted in Autó-motor No comments

Céges autó kiválasztásánál olyan szempontokat kell figyelembe venni, ami a vállalatot érinti. A beszerzésre fordítható költségkeret is sokat számít, valamint az, hogy a gépjárműnek milyen funkciókat kell betöltenie. A legnépszerűbb céges autó márkák közé tartozik a Skoda, a Ford és a Kia. Célszerű először a gépjármű kategóriáját kiválasztani és ezt követően elkezdeni válogatni a különféle modellek között.

Alaposan meg kell fontolni, hogy milyen céges autót választunk.

Milyen kategóriákba sorolhatóak a járművek?

Vannak kisautók, melyek olyan szolgáltatóknak bizonyulnak ideális választásnak, akiknek nem kell csomagokat szállítaniuk. Ezek az autók elsősorban városi közlekedésre a legjobbak, ilyen például a Ford Fiesta is. Az alsó-középkategória olyan dolgozóknak való, akik nem vezetői beosztásban vannak. Az alkalmazottak körében egyébként ez a legnépszerűbb kategória, leginkább a szolgáltató cégek választják. Ebbe a kategóriába sorolható a Skoda Octavia és a Kia Ceed is. A felső-középkategória mondható a tipikus céges autónak, így a vállalatok nagy része emellett dönt. Ezek már ipari és kereskedelmi cégek számára is ideálisak, nem mellesleg támogatják az összkomfortos hosszútávú utazásokat és parkolhatóság szempontjából is megfelelőek. Ebbe a kategóriába tartozik a Skoda Superb, a Volkswagen Passat, illetve a japán autók is. Ezek a típusúak már ideálisak a vezető beosztású dolgozóknak, üzletkötőknek.

A vezetőknek, főnököknek viszont a nagyautók jelentik a tökéletes választást, mivel szimbolizálják az egyén státuszát is. A nagyobb autók képesek biztosítani a legjobb komfortérzetet, így a cégvezetők gond nélkül megtehetnek akár több száz kilométert is. A legkedveltebb nagyautók közé a BMW, a Mercedes és az AUDI modelljei tartoznak. A nagycsaládosoknak az egyterű autókat szokták javasolni a szakemberek, így munkába menet a gyermekeket is el lehet vinni az iskolába. Az egyterű autók ráadásul gyorsan át is alakíthatóak például csomagok szállítására. Felkapott egyterű céges autó a Galaxi és a Citroen C4 Space Tourer is. Az agrár vállalkozásoknak pedig a pick-upok a legjobbak, hiszen ezek kifejezetten terepre valóak.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.