Milyen kisállat felszereléseket szerezzünk be?

Author: | Posted in Állat No comments

Hazánkban nagyon sok háztartásban tartanak, valamilyen kisállatot, a felelős állattartáshoz pedig nagyon sok mindenre van szüksége a gazdiknak. A legtöbb helyen kutyát vagy macskát tartanak, de népszerű még a tengerimalac, hörcsög, hal, teknős, nyuszi, illetve a papagáj. A különféle állatok tartásához teljesen más dolgokat kell beszereznünk és alaposan nézzünk utána, hogy mely felszerelések elengedhetetlenek.

A felelős állattartáshoz számtalan dologra van szükségünk.

Mire van szüksége a kutyáknak?

A kutyák például rendkívül hálásak a törődésért, szeretetért és védelmezik területüket, viszont több minden is kelleni fog a számukra, többek között etető és itató tál, egy kényelmes fekhely, minőségi kutyaeledel, póráz vagy hám. Nem árt, ha a rendelkezésünkre áll egy szájkosár is, ugyanis bármennyire is jámbor kis kedvencük, az utazásnál, főleg a tömegközlekedési eszközökön, fel kell tennünk rá, hiszen elég egy rossz mozdulat és máris megtörténik a baj. Némi játékra is tegyünk szert, hogy legyen mivel elütnie az időt, ha éppen játékos kedvében van. Nagyon fontos, hogy mindig legyen a tarsolyunkban jutalomfalat, amivel könnyedén taníthatjuk az ebet a parancsok teljesítésére. Egy kutyafésűt is írjunk fel a listára, ami vedlési időszakban nagyon jól jön, főleg, ha a négylábú pajtásunkat bent tartjuk a lakásban. Vannak speciális felszerelések is, ilyen például az autós kutyahám, amellyel biztonságosan utazhat a kutyus az autóban.

Mit vegyünk a cicáknak?

A cicáknak is hasonló felszerelésre van szüksége, kivéve a szájkosarat, de számukra okvetlen szerezzünk be egy kaparófát, ellenkező esetben a bútoraink fogják megbánni, hiszen valahol élesíteniük kell a karmaikat. Ezen kívül még szükségünk lesz macskaalomra is, ahol elláthatják dolgukat, ugyanis a macskák is szobatiszták, meglehetősen igényesek és szeretik a tisztaságot, ugyanakkor nagyon makacs állatok is, viszont rendkívül szerethetőek.

Kisállat felszerelés számtalan helyről beszerezhető, sőt, ma már rengeteg webáruház is a rendelkezésünkre áll, így online megrendelhetünk mindent, ezáltal időt és energiát spórolhatunk.

Add Your Comment

You must be logged in to post a comment.